geld lenen kost geld

ECB komt toch niet aan de rente

Bereken de lening die bij jouw past
Vul een bedrag in tussen de € 2.500,- en € 75.000,-
Bespaar € 775 per jaar!
geld lenen vandaag maandag 13 juni!
Rente
Deze informatie delen met anderen
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Donderdag 24 januari 2019 maakte de ECB (dit is de Europese Centrale Bank) bekend dat het voorlopig de rente ongemoeid laat. Mario Draghi, de huidige bankpresident, laat de beleidsrente van 0% ongewijzigd. Ook blijft de depositorente op minus 0,4% staan.

Rente komende zomer verhoogd

Nu gaf de president van de ECB al meerdere keren aan dat de rente wél zou worden verhoogd maar dan alleen vanaf de aankomende zomer. Dat zou dan voor het eerst in jaren zijn. De Europese Centrale Bank heeft dit vandaag bevestigd. [lening-banner]

Waarom niet nu al een verhoging?

Analisten gaan er vanuit dat ECB-president Draghi liever nog even wacht met de renteverhoging om, zo omschrijft De Telegraaf het, “zijn kruit droog te houden”.

Handelspanningen VS en China

Wat ook mee zou spelen zijn de recente handelsspanningen tussen de economische grootmachten VS en China. Dit veroorzaakt onrust bij beleggers. Daarom heeft de ECB in december 2018 de groeiprognose door de eurozone ietwat bijgesteld: zij verwachten nu een groei van 1,7% in plaats van 1,8%.

Duitsland

Het IMF waarschuwt al eventjes voor een mogelijke stagnatie in de groei van de Duitse economie. Deze zou op het punt staan om “af te koelen”. En over de wereldeconomie is de Amerikaanse instelling tevens voorzichtiger geworden. En daarin lijken ze gelijk te krijgen. Want de inkoopmanagersindex van de landen in de Eurozone is op het allerlaagste punt belandt in 5 jaar tijd. [lening-banner]

Inkoopprogramma obligaties

De Europese Centrale Bank heeft in december vorig jaar voor de allerlaatste keer obligaties met een totale waarde van 15 miljard Euro opgekocht. Het opkopen daarvan heeft als doel om de inflatie te bevorderen en de economische groei in de komende jaren te waarborgen. (bron: Telegraaf)

Meer vragen over lenen?

Ik ben Pascal, mocht je toch nog meer willen weten over geld lenen dan beantwoord ik graag je vragen.

geld lenen

Onderwerpen op de pagina

Wij helpen je graag

Waar kunnen we je mee helpen? Bel, mail of app ons gerust!

Consument
Zakelijk
Appen
Bespaar € 775 per jaar!

Door zelf eenvoudig te vergelijken kun je kiezen voor de goedkoopste aanbieder. Uit ons onderzoek is gebleken dat de goedkoopste aanbieder € 775 per jaar goedkoper is!