geld lenen kost geld

Een lening afsluiten voor fun en plezier

Bereken de lening die bij jouw past
Vul een bedrag in tussen de € 2.500,- en € 75.000,-
Bespaar € 775 per jaar!
geld lenen vandaag maandag 13 juni!
Deze informatie delen met anderen
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Veel mensen hebben hun bedenkingen over mensen, die een lening afsluiten voor een vakantie, feest of bruiloft. Is het echter terecht? Of gaat het hier niet om een onverstandige manier van geld lenen? Het is vaak een persoonlijke keuze. Wat kunnen we er echter nog meer over zeggen?

Geld lenen voor een vakantie

Mogelijk verrast het je, dat we je soms aanraden om geld te lenen om een vakantie te boeken. Er zijn namelijk vaak seizoenen in het jaar waarbij de vakanties een stuk goedkoper zijn. Hierdoor bespaar je geld. Zelfs wanneer rente betaald is het dan nog slim om de lening af te sluiten. Het saldo kan namelijk gunstig voor je uitpakken. Uiteraard is het we belangrijk om een annuleringsverzekering af te sluiten voor je reis. Mocht het onverhoopt niet doorgaan dan heb je dat risico immers afgedekt.

Een lening voor een motor!

Veel mensen zullen je niet adviseren om een geldlening af te sluiten om een motor te kopen. Het wordt vaak geassocieerd met een uitgave voor fun en plezier. Hiervoor zou je gewoon geld moeten sparen. Wat echter als de motor het je mogelijk maakt om naar je werk te gaan? De motor is in onderhoud en benzine verbruik een stuk goedkoper dan een auto. Op die manier wordt het op eens een investering om op tijd op je werk te zijn. Het is dan een investering om je loon te verdienen bij een bedrijf.

Geld lenen voor een bruiloft

Wanneer je gaat trouwen dan wil je dit natuurlijk een keer doen. Je wilt het een keer doen en ook goed doen. Je wilt geen spijt hebben. Geen spijt, dat je niet alles uit de kast hebt gehaald om er een onvergetelijke dag van te maken.

Waar we ons hier aardig in kunnen vinden, zien we natuurlijk ook het hogere percentage van koppels welke scheiden. Het is goed en belangrijk om jezelf niet in diepe schulden te steken. Na de bruiloft gaat het leven immers gewoon door. Ook dan moet je een leuke tijd hebben en geen hoge maandlasten.

Wanneer kun je beter geen geld gaan lenen voor fun en plezier?

Natuurlijk is het beter om geld te sparen voor fun en plezier. Het is echter soms zo, dat je hier niet op wilt wachten. Het is dan mogelijk om een lening af te sluiten. Wanneer je dit wilt doen is het slim om naar een aantal zaken te kijken. In de eerste plaats zal je moeten kijken naar de totale lasten van de lening. Wanneer je bijvoorbeeld 1000 euro gaat lenen en hier 3000 euro voor terug moet betalen dan zal je snel inzien, dat het een dure vakantie is. Tenminste wanneer je het geld wilt gebruiken voor een vakantie. Het kan dan slimmer zijn om even te wachten om vervolgens de vakantie te boeken wanneer je er voldoende geld voor hebt gespaard.

Meer vragen over lenen?

Ik ben Pascal, mocht je toch nog meer willen weten over geld lenen dan beantwoord ik graag je vragen.

geld lenen

Onderwerpen op de pagina

Wij helpen je graag

Waar kunnen we je mee helpen? Bel, mail of app ons gerust!

Consument
Zakelijk
Appen
Bespaar € 775 per jaar!

Door zelf eenvoudig te vergelijken kun je kiezen voor de goedkoopste aanbieder. Uit ons onderzoek is gebleken dat de goedkoopste aanbieder € 775 per jaar goedkoper is!