geld lenen kost geld
Vul een bedrag in tussen de € 2.500,- en € 75.000,-
Bespaar € 775 per jaar!

Een starterswoning kopen met een startershypotheek?

Deze informatie delen met anderen
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Er zijn verschillende mogelijkheden om een huis te kopen. Een van de manieren om een huis te kunnen kopen is door gebruik te maken van een startershypotheek. Deze hypotheekvorm is er speciaal voor mensen welke voor het eerst een huis kopen. Het is dus voor mensen welke uit een woning komen, waar ze bij hun ouders woonden of welke van een huurwoning naar een koopwoning gaan. Een startershypotheek maakt het gemakkelijker voor een eerste huizenkoper.

De Nationale Hypotheek Garantie

De hypotheek welke verstrekt wordt als startershypotheek moet voldoen aan de eisen van de Nationale Hypotheek Garantie. Hierdoor kan er dus geen hypotheek verstrekt worden boven de 365.000 euro. Ook zijn er inkomenseisen en moet de hypotheek op een specifieke manier verstrekt worden.

Waarom gebruik maken van een startershypotheek?

Een startershypotheek maakt het mogelijk om een lagere maandlasten te krijgen in de eerste jaren na het kopen van je eerste huis.

Alternatieven voor een startershypotheek?

Het geld lenen van je ouders of een garantstelling krijgen van anderen is een alternatief op het krijgen van een startershypotheek. Het is slim om alle mogelijkheden te bekijken om zo een goede hypotheek af te sluiten voor het aankopen van je eerste huis.

Laat je goed adviseren

Een huis kopen doe je natuurlijk niet iedere dag. Het is daarom slim en verstandig om je goed te laten adviseren over de mogelijkheden van een nieuwe woning aanschaffen. Denk hierbij aan het inschakelen van een goede makelaar om je te helpen bij het aankopen van jouw nieuwe huis. Het is ook slim om een goed advies in te winnen bij een erkende hypotheekadviseur. Hierdoor krijg je namelijk een veel beter overzicht van de mogelijkheden van je hypotheek en de woning welke je wilt gaan kopen.

 

 

Meer vragen over lenen?

Ik ben Pascal, mocht je toch nog meer willen weten over geld lenen dan beantwoord ik graag je vragen.

geld lenen
Bekijk je voordeel

Onderwerpen op de pagina

Geld lnnen lening.com logo
Wij helpen je graag

Waar kunnen we je mee helpen? Bel, mail of app ons gerust!

Consument
Zakelijk
Appen
Bespaar € 775 per jaar!

Door zelf eenvoudig te vergelijken kun je kiezen voor de goedkoopste aanbieder. Uit ons onderzoek is gebleken dat de goedkoopste aanbieder € 775 per jaar goedkoper is!