geld lenen kost geld

Enkele hypotheek soorten

Bereken de lening die bij jouw past
Vul een bedrag in tussen de € 2.500,- en € 75.000,-
Bespaar € 775 per jaar!
geld lenen vandaag maandag 13 juni!
Deze informatie delen met anderen
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Welke soorten hypotheek zijn er?

Er zijn verschillende doeleinden waardoor je een hypotheek kunt afsluiten. In de meeste gevallen wordt een lening voor het kopen of bouwen van een huis afgesloten. In andere gevallen sluiten mensen een hypotheek af als ze een nieuwe auto of een motor willen kopen. Maar welke soorten hypotheek bestaan er eigenlijk en kan iedereen deze zomaar afsluiten?

Er zijn verschillende soorten hypotheek waar je uit kunt kiezen. Enkele van deze hypotheekvormen die je bij ons kan afsluiten zullen we met je bespreken. Dit maakt het ook mogelijk om de verschillende soorten hypotheek te vergelijken en de voordelen op een rijtje te zetten. Dit zijn de verschillende soorten hypotheek die je (online) bij ons kunt afsluiten:

Een annuïteiten hypotheek De lineaire hypotheek Een spaarhypotheek

Wil je verschillende soorten hypotheek vergelijken, voordat je een keuze maakt voor een hypotheekvorm? Dan zijn hier een paar handvaten om je op weg te helpen.

De annuïteitenhypotheek

In feite betaal je elke maand een vast bedrag, als je voor een annuïteiten hypotheek kiest. Dit bedrag bestaat deels uit de rente en voor een deel uit het aflossingsbedrag. Het voordeel van een annuïteitenhypotheek is vooral het feit dat de maandlast over de hele looptijd gelijk is. De aflossing en de rente samen zijn altijd gelijk. In het begin wordt er wat minder afgelost, dan aan het eind.

De lineaire hypotheek

Bij een lineaire hypotheek heb je op lange termijn financiële voordelen. Het aflossingsbedrag is iedere maand gelijk en in de looptijd van de lineaire hypotheek wordt de hypotheekrente lager. Je betaalt namelijk alleen rente over het openstaande bedrag van de hypotheek. Het is goed om voor een lineaire hypotheek te kiezen, als je de hoge lasten in het begin gemakkelijk kunt dragen en ernaar uitkijkt om later minder hoge hypotheeklasten te hebben.

De aflossingsvrije hypotheek

Het woord aflossingsvrij zorgt soms voor verwarring. Zo kan een aflossingsvrije hypotheek opgevat worden als een hypotheek waar je vrij op mag aflossen. Het is mogelijk een aflossingsvrije hypotheek af te sluiten voor de helft van de taxatiewaarde of aankoopprijs van het huis of je woning. De andere helft leen je dan met één van de andere bovengenoemde hypotheken. Je kunt het natuurlijk ook (gedeeltelijk) met je eigen geld financieren. Voor dit deel krijg je echter geen renteaftrek voor je hypotheek.

De combinaties van vandaag de dag!

Tegenwoordig zie je steeds vaker dat veel mensen twee soorten hypotheek combineren. Ze kiezen bijvoorbeeld voor een deel aflossingsvrije hypotheek en een deel annuïteitenhypotheek. Ook een lineaire hypotheek wordt vaak gekozen. Het goed om te vergelijken welke soorten hypotheek er allemaal zijn om een goede hypotheek af te sluiten.

Laat je altijd goed adviseren

Zorg er altijd voor dat je een passend hypotheekadvies voor jouw persoonlijke situatie krijgt. Laat je nader informeren over de soorten hypotheek en hoe je deze kunt afsluiten. Dit kun je bijvoorbeeld door een erkend hypotheekadviseur laten doen die naar je huidige situatie kijkt en aandacht aan jouw toekomstige wensen besteed. Door deze wensen te combineren ontstaat er een goed advies waar je mee aan het werk kunt gaan.

De hypotheekrente

De rente voor je hypotheek is nog bepalender geworden dan deze al was. De hypotheekrente kun je het beste voor een langere tijd vast zetten om zo voor meerdere jaren een stabiele maandlast te krijgen. Je weet dan precies waar je aan toe bent.

Meer vragen over lenen?

Ik ben Pascal, mocht je toch nog meer willen weten over geld lenen dan beantwoord ik graag je vragen.

geld lenen

Onderwerpen op de pagina

Wij helpen je graag

Waar kunnen we je mee helpen? Bel, mail of app ons gerust!

Consument
Zakelijk
Appen
Bespaar € 775 per jaar!

Door zelf eenvoudig te vergelijken kun je kiezen voor de goedkoopste aanbieder. Uit ons onderzoek is gebleken dat de goedkoopste aanbieder € 775 per jaar goedkoper is!