geld lenen kost geld
Vul een bedrag in tussen de € 2.500,- en € 75.000,-
Bespaar € 775 per jaar!

Enkele hypotheek soorten

Deze informatie delen met anderen
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Als je een hypotheek gaat afsluiten dan kun je uit verschillende soorten hypotheken kiezen. Graag bespreken we enkele van deze hypotheekvormen met je. Allereerst zullen ween opsomming maken van de verschillende hypotheeksoorten waar je uit kunt kiezen. De verschillende soorten hypotheken:

  • Een annuïteiten hypotheek
  • De lineaire hypotheek
  • Een spaarhypotheek
  • Een beleggingshypotheek
  • De bank spaar hypotheek
  • Een aflossingsvrije hypotheek

Aangezien een aantal hypotheekvormen niet meer zo interessant zijn, door de veranderingen binnen de fiscale regels zullen we ze niet bespreken. Het is vaak nog wel mogelijk om hier voor te kiezen trouwens.

De annuïteiten hypotheek

Het is een van de oudere hypotheekvormen. Door de fiscale regels werd deze hypotheekvorm echter niet meer zo interessant als hij is. Tijden veranderen echter en nu is de annuïteit de standaard geworden voor de fiscale aftrekbaarheid van de hypotheekrente.
Het voordeel van een annuïteiten hypotheek is vooral het feit dat de maandlast over de hele looptijd gelijk is. De aflossing en de rente samen zijn altijd gelijk. In het begin wordt er wat minder afgelost, dan aan het eind. Iedere maand betaal je echter hetzelfde bedrag.

De lineaire hypotheek

Bij een lineaire hypotheek betaal je iedere maand een vast bedrag aan aflossing en over het openstaande bedrag van de hypotheek betaal je hypotheekrente. De lasten van een lineaire hypotheek zijn aan het begin altijd hoger. Je betaalt namelijk het vaste bedrag aan aflossing als in het einde en daarnaast het geld voor de rente. Het is goed om voor een lineaire hypotheek te kiezen, als je de hoge lasten in het begin gemakkelijk kunt dragen en ernaar uitkijkt om later minder hoge hypotheeklasten te hebben.

De aflossingsvrije hypotheek

Het woord aflossingsvrij zorgt soms voor verwarring. Zo kan een aflossingsvrije hypotheek opgevat worden als een hypotheek waar je vrij op mag aflossen. Helaas is dit niet het geval. Een aflossingsvrije hypotheek betekent, dat je er niet op hoeft af te lossen. Het is jaarlijks wel toegestaan om een percentage van de aflossingsvrije hypotheek zonder boete af te lossen.

De combinaties van vandaag de dag!

Tegenwoordig zie je dat veel mensen kiezen voor een deel aflossingsvrije hypotheek en een deel annuïteiten hypotheek. Ook een lineaire hypotheek wordt vaak gekozen. Het is mooi en goed om te zien welke mogelijkheden er allemaal zijn om een goede hypotheek af te sluiten.

Laat je altijd goed adviseren

Het is belangrijk om altijd te zorgen voor een goed en passend hypotheekadvies voor jouw persoonlijke situatie. Kies voor een hypotheekadviseur welke naar je huidige situatie kijkt en daarnaast ook aandacht besteed aan je wensen in de toekomst. Door deze wensen te combineren ontstaat er een goed advies waar je mee aan het werk kunt gaan.

De hypotheekrente

De rente voor je hypotheek is nog bepalender geworden dan deze al was. De hypotheekrente kun je het beste voor een langere tijd vast zetten om zo voor meerdere jaren een stabiele  maandlast te  krijgen. Je weet dan precies waar je aan toe bent.

Meer vragen over lenen?

Ik ben Pascal, mocht je toch nog meer willen weten over geld lenen dan beantwoord ik graag je vragen.

geld lenen
Bekijk je voordeel

Onderwerpen op de pagina

Geld lnnen lening.com logo
Wij helpen je graag

Waar kunnen we je mee helpen? Bel, mail of app ons gerust!

Consument
Zakelijk
Appen
Bespaar € 775 per jaar!

Door zelf eenvoudig te vergelijken kun je kiezen voor de goedkoopste aanbieder. Uit ons onderzoek is gebleken dat de goedkoopste aanbieder € 775 per jaar goedkoper is!