geld lenen kost geld

EU-lidstaten gaan akkoord met nieuwe eisen slechte leningen

Bereken de lening die bij jouw past
Vul een bedrag in tussen de € 2.500,- en € 75.000,-
Bespaar € 775 per jaar!
geld lenen vandaag maandag 13 juni!
Deze informatie delen met anderen
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

De EU-lidstaten zijn akkoord gegaan met de nieuwe eisen voor slechte leningen. Zo moeten Europese banken o.m. hun risico’s op “onrendabele en oninbare leningen” veel beter indekken. Deze week werd duidelijk dat het Europees Parlement en de lidstaten het eens werden over de nieuwe eisen.

Daarmee wordt als het goed is voorkomen dat het aantal risicovolle leningen in de EU jaarlijks toeneemt.

[lening-banner]

Geleerd van de kredietcrisis

De EU en de banken hebben geleerd van de kredietcrisis. Voorheen droegen de banken weinig medeverantwoordelijkheid bij het aangaan van risicovolle leningen. Met het nieuwe akkoord is dat wel het geval. De banken worden op deze manier meer solide en dat is weer goed nieuws voor Europese bedrijven die zitten te springen om financieringen. Dit laat Valdis Dombrovskis in soortgelijke bewoordingen weten.

Valdis is op dit moment EU-commissaris. Ook Esther de Lange is namens het CDA zeer tevreden over het nieuwe besluit en akkoord van de EU-lidstaten met de Europese banken.

[lening-banner]

Wanneer is een lening oninbaar?

Wanneer spreken de banken van een oninbare lening? Men beschouwt een lening als oninbaar indien een consument of bedrijf 3 maanden (90 dagen) niet heeft betaald. Na 90 dagen moeten Europese banken volgens de nieuwe eisen een buffer opbouwen, er van uitgaande dat de kredietnemer ook in de toekomst niet zal aflossen.

De banken moeten voor leningen die risicovol zijn en waar ook geen onderpand voor tegenover staat, binnen 3 jaar het gehele verlies afdekken.

Meer vragen over lenen?

Ik ben Pascal, mocht je toch nog meer willen weten over geld lenen dan beantwoord ik graag je vragen.

geld lenen

Onderwerpen op de pagina

Wij helpen je graag

Waar kunnen we je mee helpen? Bel, mail of app ons gerust!

Consument
Zakelijk
Appen
Bespaar € 775 per jaar!

Door zelf eenvoudig te vergelijken kun je kiezen voor de goedkoopste aanbieder. Uit ons onderzoek is gebleken dat de goedkoopste aanbieder € 775 per jaar goedkoper is!