geld lenen kost geld
Vul een bedrag in tussen de € 2.500,- en € 75.000,-
Bespaar € 775 per jaar!

Enkele feiten, tips en zaken rondom een lening

Deze informatie delen met anderen
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

We willen graag enkele grappige zaken met je delen rondom lening. Ook willen we je graag een aantal goede adviezen en tips geven. Het aangaan van een lening is een zaak welke op een slimme en verstandige manier gedaan moet worden. Laten we snel beginnen.

Lenen doe je stiekem!

Een vreemde titel met volop waarheid. Toch? We willen eigenlijk niet laten weten aan de buitenwereld, dat we geld lenen. Het is voor ons belangrijk om wel het geld uit te geven, maar niet om te vertellen waar het vandaan komt. Het is voor veel mensen verrassend hoeveel geld er geleend wordt in ons land. Het is niet iets wat men deelt met anderen. We worden echter op televisie, in kranten, op de radio en ook op het internet gebombardeerd met volop commercials. Het is dus algemeen geaccepteerd, dat mensen geld lenen. We delen het echter met niemand, dat we geld delen. Het is een persoonlijke voorkeur om deze zaken niet te delen. Eigenlijk schamen we ons ervoor, dat we geld lenen. Is dat terecht?

Hoeveel geld kun je lenen?

Voor veel mensen is het vaak belangrijk om te weten, hoeveel geld ze kunnen lenen. Het is afhankelijk van hoeveel geld je verdient. De geldverstrekkers kijken hierbij naar de netto inkomsten. Ook kijken ze of je al leningen of verplichtingen hebt. Denk hierbij niet alleen aan leningen en kredieten, maar ook aan alimentatie lasten. Het netto deel wat maandelijks beschikbaar is voor de lening bepaald hoeveel geld je kunt lenen. Hoe hoger het inkomen, hoe meer je kunt lenen is kortweg de conclusie.

Wat is de beste leenvorm?

Wat de beste vorm van geld lenen is, hangt sterk samen met waarvoor jij het geld wilt lenen. Kies ervoor om een lening vorm te selecteren welke bij de omvang van de lening past. Wil je flexibiliteit? Dan is het goed om te kijken naar een doorlopend krediet? Gaat het om een hogere leensom welke je binnen een paar jaren wilt aflossen? Dan is het beter om een persoonlijke lening te kiezen. Hier weet je, dat je de lening binnen een paar jaar aflost. Ook is de rente stabiel.

Heb je een woning? Dan is het verstandig om de mogelijkheden te onderzoeken om een hypothecair krediet af te sluiten. Het is fijn om zo de vruchten te plukken wanneer je een eigen woning hebt.

Roet in het eten? BKR

Voor veel mensen zijn de letters BKR een pijnlijke combinatie. Het gaat hier om het Bureau Krediet Registratie te Tiel. Hier houdt men bij of men een lening of krediet heeft. Ook houdt men er bij of men een keer een achterstand heeft gehad. Wanneer dit het geval is dan wordt het vaak moeilijk om een lening te krijgen. Er wordt dan roet in het eten gegooid. Een negatieve registratie blijft er vaak vijf jaren staan. Hierna is het een stuk moeilijker om een lening te krijgen. Het is goed om dus geen slechte notering te krijgen bij hun. Het zou spijtig zijn om zo de mogelijkheden in de toekomst te verpesten.

Uiteraard gaan er vaak slechte omstandigheden aan vooraf, voordat men daadwerkelijk zo ver komt en de maandlasten niet meer kan betalen. Het is de inleiding van een negatieve en slechte registratie bij het BKR. Soms is het ook dommigheid. Het is belangrijk om hier aan te ontkomen.

Meer vragen over lenen?

Ik ben Pascal, mocht je toch nog meer willen weten over geld lenen dan beantwoord ik graag je vragen.

geld lenen
Bekijk je voordeel

Onderwerpen op de pagina

Geld lnnen lening.com logo
Wij helpen je graag

Waar kunnen we je mee helpen? Bel, mail of app ons gerust!

Consument
Zakelijk
Appen
Bespaar € 775 per jaar!

Door zelf eenvoudig te vergelijken kun je kiezen voor de goedkoopste aanbieder. Uit ons onderzoek is gebleken dat de goedkoopste aanbieder € 775 per jaar goedkoper is!