geld lenen kost geld

Financiering aanvragen en afsluiten

Bereken de lening die bij jouw past
Vul een bedrag in tussen de € 2.500,- en € 75.000,-
Bespaar € 775 per jaar!
geld lenen vandaag maandag 13 juni!
Deze informatie delen met anderen
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Een financiering aanvragen en afsluiten

Ben je van plan je dromen en ideeën te verwerkelijken? In de meeste gevallen heb je hiervoor geld nodig. Of het nu gaat om het lanceren van een nieuw product of het uitoefenen van een dure hobby. Het kan zomaar zijn dat je dit niet uit eigen zak kunt betalen. Sommige mensen moeten bijvoorbeeld van weinig inkomen rondkomen, en dan is er geen ruimte voor persoonlijke behoeften. Dan kan een financiering aanvragen zeker een uitkomst bieden. In het geval van een financiering leen je het geld bij een bank wat je kan uitgeven aan wat je maar wilt.

Wat komt er allemaal kijken bij een financiering aanvragen?

In de meeste gevallen hoef je geen onderwerp aan te geven bij het aanvragen van de financiering. Dat houdt helaas niet in dat de bank je het geld ook zomaar geeft. Uiteraard willen ze wel weten wie je bent en of het financieel gezien kan terugbetalen. Daarvoor vraagt de bank je naar een loonstrook om je inkomsten te berekenen en eventuele uitgaven zoals een andere financiering of lening. Een financiering aanvragen kan dus op een eenvoudige manier en in de meeste gevallen zelfs online.

Financiering aanvragen – dit zijn de mogelijkheden

Wanneer je geld nodig hebt van een bank zijn er twee mogelijkheden om de financiering aan te vragen. Je kunt een afspraak maken bij een bankkantoor en de mogelijkheden met een hypotheekadviseur bespreken en berekenen. Maar tegenwoordig komt het ook steeds vaker voor dat je via de website van een bank een financiering kunt aanvragen. Vele websites hebben een online calculator om te berekenen hoeveel je kunt lenen en hoeveel dit gaat kosten.

Voorwaarden financiering aanvragen

Hoe langer je de afbetaling neemt hoe meer kosten je moet betalen, maar hoe lager het maandbedrag is. En omgekeerd hoe korter je de financiering neemt. Dat is een keuze die alleen jij kan maken, het hangt wat af van wat je kan afbetalen en wat je financiële toestand aankan op dat moment. Een bank zal je hier ook vrij in laten om kort of lang terug te betalen. Maar ze kijken ook naar je inkomsten en uitgaven om zo te berekenen wat je precies aankan. Mocht je te veel uitgaven hebben zoals een woonlening en een autolening, dan kan een bank weigeren omdat je bedrag te hoog uitkomt per maand. Een bank staat toe ongeveer 1/3 dat je kan lenen van al je inkomsten. Als dat deel al te veel is opgebruikt per maand, dan kan een bank weigeren.

Waarom zijn er zo strenge regels omtrent financiering aanvragen?

De regeling dat je slechts beperkt bij bank kunt lenen, bestaat om klanten te beschermen dat ze niet te veel geld lenen. Je moet immers nog kunnen leven na het afbetalen van de leningen. Boodschappen kunnen blijven doen en je andere kosten betalen. Door de strenge regels, wordt het risico verkleint dat mensen een financiering aanvragen terwijl ze dit financieel gezien niet terug kunnen betalen en daardoor verstrikt raken in schulden.

Meer vragen over lenen?

Ik ben Pascal, mocht je toch nog meer willen weten over geld lenen dan beantwoord ik graag je vragen.

geld lenen

Onderwerpen op de pagina

Wij helpen je graag

Waar kunnen we je mee helpen? Bel, mail of app ons gerust!

Consument
Zakelijk
Appen
Bespaar € 775 per jaar!

Door zelf eenvoudig te vergelijken kun je kiezen voor de goedkoopste aanbieder. Uit ons onderzoek is gebleken dat de goedkoopste aanbieder € 775 per jaar goedkoper is!