geld lenen kost geld
Vul een bedrag in tussen de € 2.500,- en € 75.000,-
Bespaar € 775 per jaar!

Financiering aanvragen en afsluiten

Deze informatie delen met anderen
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Wat komt er allemaal kijken bij een Financiering ? Een financiering aanvragen en afsluiten

We hebben allemaal wel eens een leuk nieuw idee om iets op te starten. Dat kan een product zijn dat we willen lanceren, een zelfstandige activiteit of gewoon iets privé om als hobbie te doen. Iedereen heeft andere noden en wensen en wil zijn tijd invullen zoals dat kan. Maar niet iedereen heeft daarvoor de nodige centen. Het leven is al duur genoeg en we moeten soms rond komen met wat we hebben, zonder dat daar een extraatje vanaf kan. Dan is een financiering wel een goed idee. Je leent het geld bij een bank en jij kan dat geld uitgeven aan wat je maar wil.

Er bestaan persoonlijke leningen of financieringen waar je geen onderwerp moet aangeven. Ook al zijn banken daar steeds strenger en strenger op aan het worden, je kan dus in principe geld lenen zonder te moeten verantwoorden waarom je dat geld nodig hebt. Dat wil niet zeggen dat je het geld zomaar kan lenen zonder dat de bank je vragen zal stellen. Dat zullen ze wel doen natuurlijk. In de eerste plaats willen ze weten wie je bent, maar ook wat je financieel zou aankunnen. Om dat te berekenen hebben ze je inkomsten uit loon en uitgaven zoals andere leningen nodig. Pas dan kunnen ze bekijken wat je qua financiering aankan.

Ga eens langs bij een bankkantoor of surf naar een website van een bank en je kan zelf de berekning al maken voor een financiering. Het is helemaal niet moeilijk als je het alleen doet via een online simulatie. Invoeren hoeveel je wenst te lenen en op hoeveel maanden je het wil af betalen. Hoe langer je de afbetaling neemt hoe meer kosten je moet betalen maar hoe lager het maandbedrag is. En omgekeerd hoe korter je de financiering neemt. Dat is een keuze die alleen jij kan maken, het hangt wat af van wat je kan afbetalen en wat je financiële toestand aankan op dat moment. Een bank zal je hier ook vrij in laten om kort of lang terug te betalen. Maar ze kijken ook naar je inkomsten en uitgaven om zo te berekenen wat je precies aankan. Mocht je teveel uitgaven hebben zoals een woonlening en een autolening, dan kan een bank weigeren omdat je bedrag te hoog uitkomt per maand. Een bank staat toe ongeveer 1/3 dat je kan lenen van al je inkomsten. Als dat deel al teveel is opgebruikt per maand, dan kan ene bank weigeren. Maar een berekening bij een bank zal hier uitsluitsel geven.

Die regel van 1/3e van je inkomsten dat je kan uitgeven aan leningen is niet zomaar in het leven geroepen. Het is voor banken belangrijk zodat klanten niet alles zouden uitgeven aan leningen. Maar ook voor jezelf, om in orde te blijven met je maandelijks budget. Je moet immers nog kunnen leven na het afbetalen van de leningen. Boodschappen kunnen blijven doen en je andere kosten betalen.

Meer vragen over lenen?

Ik ben Pascal, mocht je toch nog meer willen weten over geld lenen dan beantwoord ik graag je vragen.

geld lenen
Bekijk je voordeel

Onderwerpen op de pagina

Geld lnnen lening.com logo
Wij helpen je graag

Waar kunnen we je mee helpen? Bel, mail of app ons gerust!

Consument
Zakelijk
Appen
Bespaar € 775 per jaar!

Door zelf eenvoudig te vergelijken kun je kiezen voor de goedkoopste aanbieder. Uit ons onderzoek is gebleken dat de goedkoopste aanbieder € 775 per jaar goedkoper is!