geld lenen kost geld
Vul een bedrag in tussen de € 2.500,- en € 75.000,-
Bespaar € 775 per jaar!

Geen boeterente bij aflossing met schenking van €100.000

Deze informatie delen met anderen
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Rabobank

De Rabobank gaat geen boeterente rekenen als haar klanten aflossen met de fiscaal vrijgestelde schenking van €100.000,-. Op dit moment mogen mensen jaarlijks 20% van de hoofdsom boetevrij aflossen. Deze extra vrijstelling is van kracht to 1 januari 2015.

Directeur particulieren, Rien Nagel heeft het volgende te melden over de regeling:

‘De eenmalige schenkingsregeling van het kabinet geeft mensen de mogelijkheid om in een keer een flinke aflossing te doen. Daarmee wordt bijvoorbeeld een eventuele restschuld verkleind of voorkomen. In die gevallen waar de 20% niet voldoende is om met de schenking boetevrij af te lossen, bieden wij de klant nu tot 1 januari 2015 de mogelijkheid toch zonder boeterente af te lossen.’

ABN Amro

De ABN Amro reageerd alert en komt met een andere regeling voor haar klanten. Zij kunnen namelijk boetevrij aflossen tot aan de actuele WOZ-waarde van hun woning. Deze regeling is overigens alleen voor klanten met een ‘onder water’ hypotheek. Op dit moment staat ongeveer 20 tot 30% van alle hypotheken bij ABN Amro ‘onder water’. De marktwaarde is lager dan de hypotheeksom.

Meer vragen over lenen?

Ik ben Pascal, mocht je toch nog meer willen weten over geld lenen dan beantwoord ik graag je vragen.

geld lenen
Bekijk je voordeel

Onderwerpen op de pagina

Geld lnnen lening.com logo
Wij helpen je graag

Waar kunnen we je mee helpen? Bel, mail of app ons gerust!

Consument
Zakelijk
Appen
Bespaar € 775 per jaar!

Door zelf eenvoudig te vergelijken kun je kiezen voor de goedkoopste aanbieder. Uit ons onderzoek is gebleken dat de goedkoopste aanbieder € 775 per jaar goedkoper is!