geld lenen kost geld

Even geen hypotheekrente betalen

Bereken de lening die bij jouw past
Vul een bedrag in tussen de € 2.500,- en € 75.000,-
Bespaar € 775 per jaar!
geld lenen vandaag maandag 13 juni!
Deze informatie delen met anderen
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Het kan voorkomen dat je een maand hebt waarin je wat minder te besteden hebt. Ook in deze maand moet je de vaste lasten, waaronder je hypotheek, voldoen.

Er kunnen voorwaarden in een hypotheek worden opgenomen dat je een keer een maand geen hypotheekrente betaald. Hierbij moet je denken aan een maand overslaan, dit kan natuurlijk niet maanden achtereen of geregeld gebeuren. Let op: deze maand blijf je wel verschuldigd

Een bepaling als deze kan handig zijn voor iemand met een variabel inkomen, zoals een ondernemer. Zij krijgen niet maandelijks hetzelfde bedrag zoals werknemers dat krijgen.

Gevolgen niet betalen hypotheekrente

De bank leent je een bepaald bedrag bij het aangaan van een hypotheek. Hierover willen ze een rentevergoeding en aflossing ontvangen gedurende de looptijd. Maandelijks betaal je de rente aan de hypotheekverstrekker. Als je meerdere maanden je hypotheeklasten niet kunt betalen ontstaan er problemen. De hypotheekverstrekker laat je na 3 maanden registreren bij het BKR. Als de betalingen achterwege blijven zal het huis verkocht moeten worden. Je kunt in eerste instantie proberen om zelf het huis te verkopen. Lukt dit niet volgt er een gedwongen verkoop (executieverkoop).

Rentevakantie?

Er kunnen afspraken worden gemaakt bij het afsluiten van een hypotheek over een zogenaamde rentevakantie. Voor de meeste mensen zal het moeilijk worden om de maand erna dubbele hypotheekrente te betalen. De in een maand niet betaalde rente wordt bij de hypotheekschuld opgeteld. Dit heeft als gevolg dat de totaal openstaande schuld hoger wordt en zal in de toekomst hypotheekrente betaald moeten worden over de nieuwe hypotheekschuld. Dit is dus niet aan te raden, maar kan een uitkomst bieden in moeilijke tijden. Je gaat als het ware rente over rente betalen. Let op: Rentelasten over dit deel zijn niet fiscaal aftrekbaar.

Langere tijd niet in staat de lasten te voldoen

Als je langere tijd niet in staat bent om je maandelijkse lasten te betalen is het verstandig om zo snel mogelijk contact te zoeken met de hypotheekverstrekker. In geval van een tijdelijke situatie is er vaak wel een regeling te treffen. Dit zou kunnen in de vorm van een tijdelijke lening. Hierbij moet je wel zeker weten dat je op korte termijn een betere financiële positie krijgt. Je kunt namelijk je hypotheek niet blijven betalen vanuit een lening. Het gevaar dreigt dat je door tijdelijke uitstel vervolgens nog dieper in de problemen komt.

Meer vragen over lenen?

Ik ben Pascal, mocht je toch nog meer willen weten over geld lenen dan beantwoord ik graag je vragen.

geld lenen

Onderwerpen op de pagina

Wij helpen je graag

Waar kunnen we je mee helpen? Bel, mail of app ons gerust!

Consument
Zakelijk
Appen
Bespaar € 775 per jaar!

Door zelf eenvoudig te vergelijken kun je kiezen voor de goedkoopste aanbieder. Uit ons onderzoek is gebleken dat de goedkoopste aanbieder € 775 per jaar goedkoper is!