geld lenen kost geld
Vul een bedrag in tussen de € 2.500,- en € 75.000,-
Bespaar € 775 per jaar!

Geld lenen van familie en vrienden

Deze informatie delen met anderen
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Voor sommige mensen zijn er soms geen andere opties dan om geld te lenen van familie en vrienden.

We bespreken graag met je waarom dit gebeurt en ook hoe je dit het beste kunt invullen. Het is namelijk belangrijk om de relatie niet te beschadigen, door het lenen van geld. Het is belangrijkom te zorgen voor een goede balans  tussen de relatie welke je al hebt en de geldzaken. Laten we van start gaan.

Waarom je niet anders kunt.

Er zijn vaak situaties waardoor je niet anders kunt dan om bij familie en vrienden aan te kloppen. Het kan komen, doordat je geen vast werk hebt of helemaal geen werk. Natuurlijk kan er dan ook een situatie zijn waarvoor je geld moet lenen. Ook si het zo, dat je soms geen geld kunt lenen bij een bank om een andere reden. Misschien vinden ze dat je niet voldoende geld verdient. Of mogelijk kunnen ze een deel van je inkomen niet meetellen om hiervoor geld te lenen. Tevens is het mogelijk om geen geld te kunnen lenen door een betaalachterstand in het verleden. Wanneer je een slechte periode hebt gehad dan kan het zijn, dat je hierom een BKR registratie hebt gekregen. Hoewel je mogelijk de achterstand hebt opgelost blijft de markering meerdere jaren staan (vijf jaar). Het is duurt dan even, voordat je weer bij een bank kunt aankloppen om geld te lenen.

Waarom aankloppen bij vrienden en familie

De bovenstaande situaties zijn slechts een paar redenen om aan te kloppen bij familie. Het kan ook zijn, dat je graag nog meer geld leent voor een verbouwing bijvoorbeeld. Echter door de bijkomende kosten van een notaris en taxatie lopen de kosten sterk op. Het zijn extra kosten welke je eigenlijk liever niet wilt betalen. Een familielid of goede vriend(in) kan je dan natuurlijk helpen. Het is fijn om hier gebruik van te kunnen maken. Het kan geld besparen.

Ook zie je vaak dat kinderen een huis kopen met de hulp van hun ouders. Het gebeurt soms met het mee- tekenen van een lening. Ook kan het zijn, dat ze een schenking krijgen. Soms bieden de ouders hun kinderen een lening aan tegen een gunstige rente. Het is belangrijk om het natuurlijk goed te beschrijven. Op die manier is het mogelijk om ook te genieten van de fiscale voordelen.

Soms gaat het om een lening voor slechts een korte periode. Het kan van maart tot mei zin, wanneer het vakantiegeld binnen komt. Het is goed om het geld dan bij vrienden te lenen.

Zet alles goed op papier

Ongeacht de hoogte van de geldsom is het slim om alle zaken rondom de lening op papier te zetten. Schrijf de hoogte van de lening op, de voorwaarden van het aflossen en ook de eventuele rente. Het is goed om zo helderheid en transparantie te krijgen. Het is zo mogelijk om achteraf geen welles nietes situaties te krijgen.

Geld lenen van familie of vrienden is niet altijd de beste oplossing. Er zijn soms echter geen andere mogelijkheden om hier voor te kiezen. Het hoeft trouwens niet altijd in vervelende situaties uit te lopen. Voorkomen is echter beter dan genezen!

Meer vragen over lenen?

Ik ben Pascal, mocht je toch nog meer willen weten over geld lenen dan beantwoord ik graag je vragen.

geld lenen
Bekijk je voordeel

Onderwerpen op de pagina

Geld lnnen lening.com logo
Wij helpen je graag

Waar kunnen we je mee helpen? Bel, mail of app ons gerust!

Consument
Zakelijk
Appen
Bespaar € 775 per jaar!

Door zelf eenvoudig te vergelijken kun je kiezen voor de goedkoopste aanbieder. Uit ons onderzoek is gebleken dat de goedkoopste aanbieder € 775 per jaar goedkoper is!