geld lenen kost geld
Vul een bedrag in tussen de € 2.500,- en € 75.000,-
Bespaar € 775 per jaar!

Geld lenen online

Deze informatie delen met anderen
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lees hier hoe je een lening, krediet of hypotheek kan afsluiten. Gebruik daarvoor ook de checklist “geld lenen” en neem de tips door.

Ben je van plan om binnenkort een lening, krediet of hypotheek af te sluiten? Vandaag de dag is het zeer eenvoudig om leningen online af te sluiten, vermits je natuurlijk aan belangrijke voorwaarden kan doen. Zo moet je inkomen van een dusdanige hoogte zijn dat je de maandlasten van je lening kan dragen. Toch zijn er wel degelijk risico’s verbonden aan het aangaan van een leenschuld. Op onze website informeren we je dan ook uitgebreid over diverse leenproducten en verstrekken we eerlijke informatie, zodat je weet wat je kan verwachten. Wanneer leen je geld? Leningen kunnen op bepaalde momenten een uitkomst zijn. Bijvoorbeeld als plotseling een onmisbaar apparaat of machine in je huis het begeeft, of wanneer het noodzakelijk is om je woning op te knappen. Maar er zijn ook andere situaties denkbaar waarbij je haast niet eraan ontkomt om geld te lenen, bijvoorbeeld als je plotseling te maken krijgt met een dure reparatie van je auto.

Bepaal zelf of een lening afsluiten noodzakelijk is

Ga altijd voor jezelf na of het afsluiten van een lening of krediet noodzaak is. Heb je direct geld nodig? Of zou je eventueel ook een tijdje kunnen wachten en zelf geld bijeen kunnen sparen. Bedenk dat je goed dat geld lenen altijd veel geld kost. Je betaalt bij vrijwel iedere leenvorm, of het nou een doorlopend krediet, persoonlijke lening of een hypotheek is, veel rente en andere bijkomende kosten zoals advies- en afsluitkosten. Daarnaast betaal je natuurlijk maandelijks een deel van je aflossing terug. Door geld te sparen, bespaar je op deze extra kosten en je krijgt spaarrente over datgene wat je spaart.

geld lenen

Checklijst lenen

We raden je aan om altijd bij meerdere aanbieders van leningen, kredieten of hypotheken offertes op te vragen. Aanbieders van leningen zijn verplicht om de totale kosten duidelijk weer te geven. Zo kan je meestal al in een oogopslag zien welke aanbieder het meest goedkoop is. Daarnaast moet je altijd controleren of de betreffende aanbieders beschikken over een AFM vergunning. Zonder vergunning leen je nooit bij een dergelijke partij! Dat is een belangrijke les die je zeker moet onthouden. Ook de voorwaarden die geldverstrekkers hanteren zijn van belang. Zo kan je bij de ene kredietverstrekker wel versneld, tussentijds aflossen en betaal je bij de andere een boete indien je extra aflost. Sommige kredietverstrekkers (en veel hypothekers) verplichten je daarnaast om een overlijdensrisicoverzekering af te sluiten. Wat de rentes betreft zijn er ook verschillen onderling. Ga na of je een variabele rente betaalt of een vast rentetarief en hoe lang deze geldt. Onderzoek bij iedere aanbieder hoeveel aflossing en rentedeel je maandelijks betaalt. Probeer altijd om een lening met een korte looptijd af te sluiten. Je betaalt in dat geval uiteindelijk veel minder rente.

Enkele leentips

Zet je inkomsten en uitgaven op een rij: Hoeveel hou je over voor de aflossing?

Probeer altijd eerst geld te sparen. Lukt dit niet? Dan kan je alsnog een lening aanvragen

Sluit geen lening af indien je in de toekomst verwacht in inkomen erop achteruit te gaan

Meer vragen over lenen?

Ik ben Pascal, mocht je toch nog meer willen weten over geld lenen dan beantwoord ik graag je vragen.

geld lenen
Bekijk je voordeel

Onderwerpen op de pagina

Geld lnnen lening.com logo
Wij helpen je graag

Waar kunnen we je mee helpen? Bel, mail of app ons gerust!

Consument
Zakelijk
Appen
Bespaar € 775 per jaar!

Door zelf eenvoudig te vergelijken kun je kiezen voor de goedkoopste aanbieder. Uit ons onderzoek is gebleken dat de goedkoopste aanbieder € 775 per jaar goedkoper is!