geld lenen kost geld
Vul een bedrag in tussen de € 2.500,- en € 75.000,-
Bespaar € 775 per jaar!

Geld lenen voor een autovakantie

Deze informatie delen met anderen
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Wil je binnenkort lekker op zomervakantie en het liefst met de auto? Autovakanties zijn weer helemaal in trek. Maar wat nu als je weinig vertrouwen hebt in je huidige auto, of als je auto het opeens begeeft? Een nieuwe auto kopen met eigen geld is in bepaalde gevallen niet mogelijk. Dan is een autolening afsluiten misschien een goede optie. Op deze pagina leggen we je uit wat op dit moment de meest goede lening is om een auto te financieren. Tevens leggen we je uit waarop je moet letten voordat je een autofinanciering neemt.

Persoonlijke lening als financiering voor een nieuwe auto
Leningen voor tweedehands auto’s zijn duurder dan autoleningen afsluiten voor een nieuwe bolide. Met een tweedehands auto neem je ook nogal wat onzekerheid voor lief. En dat wil je net niet hebben, vlak voordat je op vakantie gaat. Een persoonlijke lening is de meest populaire leenvorm als het aankomt op het financieren van een auto. Je hebt de zekerheid dat een dergelijke lening binnen nu en een aantal jaren afgelost is. Daarnaast bouw je extra zekerheid voor jezelf in, omdat je nooit extra geld tussentijds kan opnemen. Het geldbedrag moet je in een keer spenderen aan een eenmalige uitgave, zoals in dit geval een nieuwe auto. En heb je de persoonlijke lening eenmaal afgelost? Dan kan je niet opnieuw bij dit geld komen. Dat kan wel bij het doorlopend krediet. Echter, sta je sterk in je schoenen en los je altijd een lening in zijn geheel af en neem je tussentijds geen geld op? Dan is een doorlopend krediet als autofinanciering nét iets voordeliger. Enig nadeel van deze leenvorm is dat de rente gedurende de looptijd nogal eens kan verschillen. Is de economie instabiel, de economische vooruitzichten somber? Kies dan altijd voor de persoonlijke lening als autolening.

Hoe snel kan je een autolening afsluiten?
Een autolening afsluiten is zo gerealiseerd, vermits je inkomenssituatie voldoende is om een lening te verstrekken en je voldoet aan de voorwaarden. Wat ons betreft vergelijk je altijd eerst alle kredietverstrekkers. Let op de rente, voorwaarden maar ook op eventuele extra bijkomende kosten. Vraag je online een offerte aan of een adviesgesprek? Dan wordt je doorgaans al binnen een werkdag teruggebeld of er wordt een offerte toegezonden. De bank of kredietverstrekker wil alles van je weten. Zo vragen ze je om een recente salarisstrook, bankafschriften en verdere gegevens over je inkomen. Leg deze alvast klaar, zodat je ze meteen kan versturen zodra de geldschieter hierom vraagt. Bij een akkoord kan je al binnen een week de lening ontvangen (dit is uiteraard bij iedere geldverstrekker weer anders). Vergeet overigens niet om een goede autoverzekering af te sluiten. Wanneer je van plan bent op autovakantie te gaan, is een uitgebreide dekking verstandig. Vergelijk aanbieders van autoverzekeringen. Neem daar lekker de tijd voor.

Soorten dekkingen
Sluit een autoverzekering af die geheel naar wens is. Let daarbij op je eigen financiële situatie maar tevens ook op de waarde van je wagen. Een WA-verzekering is verplicht voor iedere Nederlander en Europeaan. Veroorzaak je schade aan andermans voertuig(en)? Dan vergoed de verzekeraar deze schade. Dit is een basisverzekering voor iedereen. Schade aan je eigen wagen is niet gedekt. Heb je een lening voor je auto afgesloten, dan zit je nog steeds vast aan de maandlasten voor aflossing. Bij de aanschaf van een nieuwe auto wordt dan ook altijd geadviseerd om een All-risk autoverzekering af te sluiten.

Meer vragen over lenen?

Ik ben Pascal, mocht je toch nog meer willen weten over geld lenen dan beantwoord ik graag je vragen.

geld lenen
Bekijk je voordeel

Onderwerpen op de pagina

Geld lnnen lening.com logo
Wij helpen je graag

Waar kunnen we je mee helpen? Bel, mail of app ons gerust!

Consument
Zakelijk
Appen
Bespaar € 775 per jaar!

Door zelf eenvoudig te vergelijken kun je kiezen voor de goedkoopste aanbieder. Uit ons onderzoek is gebleken dat de goedkoopste aanbieder € 775 per jaar goedkoper is!