geld lenen kost geld

Geld lening voor een vakantie

Bereken de lening die bij jouw past
Vul een bedrag in tussen de € 2.500,- en € 75.000,-
Bespaar € 775 per jaar!
geld lenen vandaag maandag 13 juni!
Deze informatie delen met anderen
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Als u een lange tijd hebt gewerkt, is het natuurlijk niet zo vreemd dat u erg blij bent als de vakantie aanbreekt. Een welverdiende vakantie is iets waar veel mensen naar uitkijken, maar een goede vakantie waar men volop van geniet kan soms erg prijzig zijn. Een geld lening voor een vakantie kan een uitkomst bieden

Veel mensen ontvangen vakantiegeld, maar dit is niet altijd toereikend om een luxe vakantie te bekostigen. Vaak dient een vakantie direct volledig te worden betaald en kan de betaling niet over een periode van vele maanden worden gespreid. In dat geval kan een lening uitkomst voor u bieden.

Diverse soorten leningen

Wat betreft het afsluiten van een lening voor een vakantie zijn er doorgaans twee soorten leningen waar u uit kan kiezen. Het betreft een keuze uit een doorlopend krediet of een persoonlijke lening. Afhankelijk van uw financiële situatie en uw voorkeur qua aflossing kunt u vaststellen welke soort lening het beste voor u uitkomt. Bij een persoonlijke lening wordt een vaste looptijd afgesproken en tevens staat de rente vast, het is dan meestal niet mogelijk om het geleende bedrag gratis vervroegd af te lossen. Bij een doorlopend krediet kan dit meestal wel, maar de hoogte van de rente kan gedurende de looptijd veranderen aangezien deze variabel is.

Persoonlijke lening

Over het algemeen is sparen een betere methode om geld te reserveren voor een vakantie dan lenen. Indien u toch besluit tot lenen over te gaan, is een persoonlijke lening doorgaans de beste optie. Van tevoren wordt de aflossing van de lening besproken. U weet dus vooraf wanneer de betalingstermijnen zijn en tevens weet u wanneer de einddatum van de lening is. De afbetaling van de lening is zodoende zeer overzichtelijk voor u, praktisch komt het neer op een afbetaling van uw vakantie. In het geval van een persoonlijke lening komt u niet in de verleiding om een terugbetaald opnieuw te nemen, bij een doorlopend krediet is deze valkuil wel aanwezig.

Reisverzekering

Onafhankelijk van wat u besluit te kiezen aangaande uw vakantie (sparen of lenen) is het altijd raadzaam om een reisverzekering af te sluiten. U heeft daarbij de keuze tussen een kortlopende dan wel een doorlopende reisverzekering. Laatstgenoemde is vooral zeer handig en voordeliger wanneer u meerdere keren per jaar op vakantie gaat. U hebt in dat geval geen omkijken om steeds een nieuwe reisverzekering af te sluiten. Met een reisverzekering gaat u zorgeloos op vakantie.

Annuleringsverzekering bij lening

Indien u de keuze hebt gemaakt om geld te lenen voor een vakantie doet u er verstandig aan om een annuleringsverzekering af te sluiten. In het geval van ziekte of andere onverwachte gebeurtenissen waardoor u uiteindelijk niet op vakantie kunt gaan, bent u er dankzij een annuleringsverzekering toch zeker van dat de lening afbetaald wordt. De lening wordt dan gedekt door de verzekering. Als u een lening hebt aangevraagd, maar vanwege vervelende omstandigheden niet op vakantie kunt gaan is het doodzonde als u geen annuleringsverzekering hebt aangevraagd. U betaalt dan een lening af terwijl u niet op vakantie bent geweest.

Meer vragen over lenen?

Ik ben Pascal, mocht je toch nog meer willen weten over geld lenen dan beantwoord ik graag je vragen.

geld lenen

Onderwerpen op de pagina

Wij helpen je graag

Waar kunnen we je mee helpen? Bel, mail of app ons gerust!

Consument
Zakelijk
Appen
Bespaar € 775 per jaar!

Door zelf eenvoudig te vergelijken kun je kiezen voor de goedkoopste aanbieder. Uit ons onderzoek is gebleken dat de goedkoopste aanbieder € 775 per jaar goedkoper is!