geld lenen kost geld
Vul een bedrag in tussen de € 2.500,- en € 75.000,-
Bespaar € 775 per jaar!

Geld lenen aan ouderen

Deze informatie delen met anderen
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Het maakt niet uit hoe oud je bent, geld lenen kan voor iedereen een uitkomst zijn. Al is het alleen maar om net die ene noodzakelijke aankoop te kunnen doen wanneer je zelf het geld niet voorhanden hebt.

Misschien heb je een nieuwe auto nodig of moet je verhuizen naar een nieuwe woning omdat je liever gelijkvloers wilt wonen, om maar iets te noemen. Maar een lening afsluiten wanneer je ouder bent of op leeftijd raakt is verre van vanzelfsprekend. Sterker nog, het is heel moeilijk om een lening af te sluiten nadat je de 65 of 70 jaar bent gepasseerd. Tegenwoordig zijn er steeds meer kredietverstrekkers die het minder nauw nemen met een leeftijdsgrens en leningen verstrekken. Toch moet je lang zoeken eer je als oudere een lening kan afsluiten. Waarom zijn er zo weinig mogelijkheden voor ouderen om te lenen? Geld lenen aan ouderen brengt risico’s met zich mee, vandaar dat veel kredietverstrekkers hier voorzichtig mee zijn. Lenen aan ouderen is risicovoller Ben je rond de 60 jaar, dan ben je nog lang niet afgeschreven (voor de arbeidsmarkt). Je kan nog tenminste tot je 70e doorwerken als je fit en gezond blijft. De ouderen van tegenwoordig staan nog midden in het leven. Dat wordt ook wel van je verwacht tegenwoordig. Maar het is ook een feit dat mensen in Nederland steeds ouder worden. Waarom zijn banken dan toch zo huiverig met het verstrekken van leningen? Iedereen die de vijftig is gepasseerd merkt hoe lastig het is om geld te lenen. En dat is niet zo gek. Want de kans wordt steeds groter dat je komt te overlijden. Een bank of geldverstrekker neemt een groter risico indien het geld uitleent. De kans is namelijk aanzienlijk groter dat de lening niet wordt terugbetaald. Aangezien ouderen meestal (op oudere leeftijd) geen overlijdensrisicoverzekering meer kunnen afsluiten, kan er geen risico voor de geldverstrekker gedekt worden. In tegenstelling tot jongeren.

Meer vragen over lenen?

Ik ben Pascal, mocht je toch nog meer willen weten over geld lenen dan beantwoord ik graag je vragen.

geld lenen
Bekijk je voordeel

Onderwerpen op de pagina

Geld lnnen lening.com logo
Wij helpen je graag

Waar kunnen we je mee helpen? Bel, mail of app ons gerust!

Consument
Zakelijk
Appen
Bespaar € 775 per jaar!

Door zelf eenvoudig te vergelijken kun je kiezen voor de goedkoopste aanbieder. Uit ons onderzoek is gebleken dat de goedkoopste aanbieder € 775 per jaar goedkoper is!