geld lenen kost geld
Vul een bedrag in tussen de € 2.500,- en € 75.000,-
Bespaar € 775 per jaar!

Geschillencommissie BKR

Deze informatie delen met anderen
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Ben je het oneens over een negatieve BKR-codering die je hebt ontvangen? Dan kun je naar de geschillencommissie van het BKR stappen en de zaak aan hen voorleggen. Vraag eerst je BKR-gegevens op via bkr.nl. Blijkt dan nog steeds na inzage dat je het onmogelijk eens kunt zijn met hun beslissing, dan raden we je het aan om allereerst met hen het probleem op te lossen. Want zij kunnen de gegevens eventueel wijzigen, mocht je in je recht staan. Ga als volgt te werk om het probleem aan te kaarten:

Laat middels een brief weten:

–  Over welke overeenkomst je onduidelijkheid hebt

– Waarom je het niet eens bent met deze negatieve registratie

– Wat jijzelf denkt hoe dit probleem op te lossen is

Ook belangrijk om te doen:

Vergeet vooral ook niet om van elk document die van belang kan zijn voor een positieve afwikkeling van de procedure, een kopie te maken en mee te sturen. Om je alvast een handje te helpen: Te denken valt aan correspondentie met de kredietverstrekker, bewijzen van betaling, het contract, et cetera.  Maar ook een kopie van de BKR-registratie. Stuur alles in een keer toe naar de kredietverstrekker. Uiteraard is ook een uitleg in de vorm van een brief met je klacht een vereiste.

Over de geschillencommissie

De Geschillencommissie hoort bij het BKR maar is tevens een onafhankelijk opererende commissie, die niet partijdig is en situaties objectief beoordeeld. Klachten kunnen bij deze commissie ingediend worden. De leden van de commissie komen eens in de zoveel tijd samen. Dien je een klacht in, dan kan het dus een tijdje duren voordat je reactie krijgt. Overigens zijn de uitslagen die deze Geschillencommissie doet áltijd bindend. Het heeft vervolgens dus ook geen zin om in hoger beroep te gaaf of het nogmaals te proberen, indien de uitslag niet in je voordeel uitpakt.

Meer vragen over lenen?

Ik ben Pascal, mocht je toch nog meer willen weten over geld lenen dan beantwoord ik graag je vragen.

geld lenen
Bekijk je voordeel

Onderwerpen op de pagina

Geld lnnen lening.com logo
Wij helpen je graag

Waar kunnen we je mee helpen? Bel, mail of app ons gerust!

Consument
Zakelijk
Appen
Bespaar € 775 per jaar!

Door zelf eenvoudig te vergelijken kun je kiezen voor de goedkoopste aanbieder. Uit ons onderzoek is gebleken dat de goedkoopste aanbieder € 775 per jaar goedkoper is!