geld lenen kost geld

Over ons

Geopend

Gevaar! Oplichters imiteren de website Lening.com

Bereken de lening die bij jouw past

Vul een bedrag in tussen de € 2.500,- en € 75.000,-
Bespaar € 775 per jaar!

geld lenen vandaag vrijdag 12 augustus!
Deze informatie delen met anderen

16 mei 2022

Alle vormen van criminaliteit zijn de afgelopen jaren afgenomen. Maar cybercriminaliteit is juist enorm toegenomen. Dat merken we ook bij Lening.com. Criminelen kopiëren onze website in een poging u te misleiden. Wees waakzaam en controleer altijd of u met het echte Lening.com te maken heeft.

Stel: u denkt dat u op de website van Lening.com bent en wilt een lening aanvragen. U krijgt dan te horen dat u vooraf iets moet betalen. zelfs veel betalen. En dan, tot uw ontsteltenis, wordt de lening nooit toegekend. Je bent opgelicht! Niet van Lening.com, maar van criminelen die onze website hebben gekopieerd en zich zo voordoen als een betrouwbare kredietverstrekker.

Valse websites en tekenen van fraude detecteren

Lening.com is zeer ontevreden over deze criminele activiteiten. We doen er alles aan om de nepwebsites uit de lucht te krijgen. Dit is soms gemakkelijk, maar het kan ook moeilijker zijn en meer tijd kosten. De criminelen kunnen dan hun zaak voortzetten. Daarom vertellen we je graag hoe je kunt zien of je echt met ons te maken hebt en op welke signalen je moet letten om niet opgelicht te worden.

  1. Klopt het adres in de adresbalk van de website? Controleer of credit.nl echt bestaat. Of is de naam iets veranderd, bijvoorbeeld in qredit.nl? Als de URL in de adresbalk niet 100% overeenkomt met de naam van credit.nl, sluit dan direct. U bent op de verkeerde plaats. Wil je naar credit.nl gaan, vul dan zelf het adres in in de adresbalk.
  2. Kun je normaal contact met ons opnemen? Of is contact alleen mogelijk via e-mail? Wordt alleen een 06-nummer of een buitenlands nummer weergegeven? Dat is een rode vlag. Uitgaan! De kans is groot dat wanneer u het telefoonnummer belt, niemand opneemt. En betrouwbare kredietverstrekkers hebben altijd een vast telefoonnummer in Nederland.
  3. Is het aanbod te mooi om waar te zijn? Kunt u bijvoorbeeld zelf een extreem grote lening tegen een zeer lage rente aanvragen? Dan heb je het mis. Voor particulieren is het maximale leenbedrag 75.000 euro. De rente verschilt van aanbieder tot aanbieder, maar niemand kan percentages bieden van bijvoorbeeld 1,0%.
  4. Kunt u zonder bewijs aangeven hoe hoog uw inkomen is? En volstaat het dat u aangeeft aan uw betalingsverplichtingen te kunnen voldoen? Dan is de kans groot dat je het geleende bedrag nooit zult ontvangen omdat je te maken hebt met een oplichter. Betrouwbare kredietverstrekkers werken echt niet op die manier. U moet altijd uw inkomensgegevens kunnen controleren en het kredietbureau (BKR) controleert of u kredietwaardig bent. Zou je logischerwijs geld lenen aan iemand waarvan je niet weet wie je moet geloven vanwege hun blauwe ogen? Oh nee?
  5. Moet u een kopie van uw identiteitskaart of rijbewijs bij de offerteaanvraag voegen? Dan zit je niet bij een betrouwbare kredietverstrekker, maar bij iemand met slechte bedoelingen. U kunt het slachtoffer worden van identiteitsdiefstal. De criminelen kunnen namens u aankopen doen of zich abonneren op dure abonnementen.
  6. Moet u uw adresgegevens opgeven en als bewijs een kopie van de energie- of telefoonrekening meesturen? vervagen! Betrouwbare kredietverstrekkers vragen dat nooit.
  7. Moet u geld betalen voordat de lening wordt verstrekt? Voor aanvraagkosten, administratieve kosten of garanties? Of is er zogenaamd een notaris bij de afwikkeling betrokken die u moet betalen (soms duizenden euro’s)? Maak nooit iets over om later een groter bedrag te ontvangen. Want dan ben je je geld kwijt.

2,5 miljoen slachtoffers van online criminaliteit

Je zou kunnen denken dat ik niet dom genoeg ben om in de trucs van cybercriminelen te trappen. Maar de waarheid is dat ze zo slim zijn, het kan iedereen overkomen. Volgens de Veiligheidsmonitor 2021 van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) zei maar liefst 17 procent van de Nederlanders van 15 jaar en ouder in 2021 slachtoffer te zijn van online criminaliteit. Dat zijn bijna 2,5 miljoen mensen. De meeste hebben te maken gehad met online oplichting en oplichting. Een op de drie slachtoffers heeft psychische of financiële problemen als gevolg van wat hen is overkomen.

Bel ons bij twijfel

Als u niet zeker weet of u op de echte website van Krediet zit, kunt u ons altijd bellen. Gebruik niet het telefoonnummer op de nepwebsite of in een e-mail die je hebt ontvangen, maar typ credit.nl zelf in de zoekbalk. Daar ziet u het juiste telefoonnummer: +31882277311

Uitleggen

Ben je via internet opgelicht, doe dan altijd aangifte bij de politie. Als de fraude heeft plaatsgevonden via een website die vermoedelijk toebehoorde aan Lening.com, stellen wij het op prijs als u ons dit ook telefonisch laat weten via +31882277311  U kunt de zwendel ook melden bij de zwendelhelpdesk. Daar vindt u ook andere tips om online criminaliteit te herkennen en te voorkomen. Misschien heb je psychische problemen omdat je veel geld bent kwijtgeraakt. Dan kunt u contact opnemen met Slachtofferhulp.

Meer vragen over lenen?

Ik ben Pascal, mocht je toch nog meer willen weten over geld lenen dan beantwoord ik graag je vragen.

geld lenen

Onderwerpen op de pagina

Wij helpen je graag

Waar kunnen we je mee helpen? Bel, mail of app ons gerust!

Consument
Zakelijk
Appen
Bespaar € 775 per jaar!

Door zelf eenvoudig te vergelijken kun je kiezen voor de goedkoopste aanbieder. Uit ons onderzoek is gebleken dat de goedkoopste aanbieder € 775 per jaar goedkoper is!