geld lenen kost geld
Vul een bedrag in tussen de € 2.500,- en € 75.000,-
Bespaar € 775 per jaar!

Hoe krijg ik mijn Hypotheek rond?

Deze informatie delen met anderen
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Veel mensen verkijken zich nog wel eens op de lasten die komen kijken bij het hebben van een eigen woning en de daarbij behorende hypotheek.

Het is verstandig om je van te voren goed in te lezen om te weten wat er zoal speelt in de hypotheekwereld. Regels rondom het afsluiten van een hypotheek veranderen voortdurend en kunnen grote gevolgen hebben op de maandelijkse lasten (denk ook aan fiscale regels).

Rol overheid

De overheid heeft altijd al een belangrijke rol gespeeld op de Nederlandse vastgoedmarkt. Zij bepalen waar je mag bouwen, stelt allerlei regulerende eisen en komt tussen beiden met fiscale regelingen en subsidies.

Vastgoed en de huurmarkt

De huurmarkt wordt veelal geregeerd door een puntenstelsel. Klagen bij de huurcommissie over de huur helpt. Er zijn lange wachtlijsten ontstaan doordat de doorstroming gering is. In het geliberaliseerde deel van de huurmarkt zijn de huren vaak onbetaalbaar.

Vastgoed en de koopmarkt

Bij de gemiddelde huizenbezitter in ons land bestaat ongeveer 50% van de woonlasten uit hypotheeklasten. De rest bestaat uit belastingen, heffingen en energielasten. Denk aan de onroerende zaakbelasting (OZB), rioolheffing, reinigingsheffing en de waterschapslasten.

Hypotheek

Veel starters krijgen om deze redenen de hypotheek niet rond. Volgens het Nibud ligt de hypotheeknorm bij minimuminkomens ongeveer 3 keer het bruto jaarinkomen bij een hoge rentestand. Bij een bruto jaarinkomen van 100.000 is dat ruim 5,5 keer dat inkomen, maar dan bij een lage rentestand. Starters redden het hier vaak niet mee.

Tenslotte: Wie een huis wil kopen, informeert zich dus goed:

  • Wat zijn de totale woonlasten van het huis?
  • Hoeveel hypotheek is voor mij betaalbaar en haalbaar?
  • Het onderhoud van de woning is voor je eigen rekening, zorg dus voor een financiële buffer

Meer vragen over lenen?

Ik ben Pascal, mocht je toch nog meer willen weten over geld lenen dan beantwoord ik graag je vragen.

geld lenen
Bekijk je voordeel

Onderwerpen op de pagina

Geld lnnen lening.com logo
Wij helpen je graag

Waar kunnen we je mee helpen? Bel, mail of app ons gerust!

Consument
Zakelijk
Appen
Bespaar € 775 per jaar!

Door zelf eenvoudig te vergelijken kun je kiezen voor de goedkoopste aanbieder. Uit ons onderzoek is gebleken dat de goedkoopste aanbieder € 775 per jaar goedkoper is!