geld lenen kost geld

Over ons

Geopend

Hoe sluit ik een voordelige lening af?

Bereken de lening die bij jouw past

Vul een bedrag in tussen de € 2.500,- en € 75.000,-
Bespaar € 775 per jaar!

geld lenen vandaag vrijdag 12 augustus!
Deze informatie delen met anderen

Ben je op zoek naar een geldverstrekker zodat je je droom kunt verwezenlijken? Weet je al hoeveel geld je precies wilt gaan lenen? Het is belangrijk om het exacte bedrag helder te hebben. Stel dat je een nieuwe keuken wilt kopen, bezoek dan één of meerdere speciaalzaken zodat je precies weet wat de keuken gaat kosten. Ook als je geld wilt lenen voor een verbouwing is het noodzakelijk om eerst de kosten in kaart te brengen.

Spaargeld inbrengen
Als je eenmaal weet hoeveel geld het product of de dienst gaat kosten kun je kijken naar de benodigde lening. Stel dat je 12.000 euro nodig hebt voor een nieuwe keuken dan kun je dit bedrag volledig lenen natuurlijk, maar wellicht heb je ook nog wat spaargeld op je spaarrekening staan. Stel dat je nog 2.500 euro aan spaargeld hebt, dan kun je dit ook gebruiken voor de financiering van de keuken. Het bedrag dat je moet lenen komt in dat geval op 9.500 euro uit.

Looptijd
Denk ook alvast na over de looptijd, in hoeveel maanden / jaren wil je de lening aflossen? Als je snel wilt aflossen, kies dan voor een looptijd van 12 of 24 maanden. Bedenkt wel dat je bij een korte looptijd een hoger aflosbedrag hebt. Wil je het maandelijkse aflosbedrag zo laag mogelijk houden, dan kun je kiezen voor een lange looptijd van 60, 72 of 120 maanden. Kies je voor een lange looptijd, dan wordt je lening wel duurder aangezien je meer rente zult betalen.

Leningen vergelijken
Nu je weet hoeveel geld je precies nodig hebt en welke looptijd je gaat hanteren wordt het tijd om de goedkoopste lening te gaan vinden. Een voordelige lening afsluiten is niet zo moeilijk, maar je moet wel de goedkoopste geldverstrekker vinden. Via internet kun je een zogenaamde “vergelijker” raadplegen. Dit is een website waarop je aangeeft hoeveel je wilt lenen en met welke looptijd, het systeem gaat vervolgens bekijken welke leningen er afgesloten kunnen worden. Binnen één minuut ziet je welke geldverstrekker de voordeligste lening aanbiedt. Je hoeft dus niet urenlang te zoeken naar de goedkoopste!

Lening afsluiten
Als je een goedkope aanbieder hebt gevonden kun je de lening aanvragen. Een aanvraag is echter geen garantie dat je de lening ook daadwerkelijk krijgt. De geldverstrekker zal namelijk bekijken of je lopende schulden hebt en hoe je er financieel voorstaat. Zo wordt ook meegenomen of je alimentatie betaalt, een huur- of koophuis hebt en hoe hoog je inkomen is. Als alles akkoord wordt bevonden wordt de lening goedgekeurd. Het overeengekomen leenbedrag wordt overgemaakt naar het opgegeven rekeningnummer, je kunt vervolgens je droom verwezenlijken!

Meer vragen over lenen?

Ik ben Pascal, mocht je toch nog meer willen weten over geld lenen dan beantwoord ik graag je vragen.

geld lenen

Onderwerpen op de pagina

Wij helpen je graag

Waar kunnen we je mee helpen? Bel, mail of app ons gerust!

Consument
Zakelijk
Appen
Bespaar € 775 per jaar!

Door zelf eenvoudig te vergelijken kun je kiezen voor de goedkoopste aanbieder. Uit ons onderzoek is gebleken dat de goedkoopste aanbieder € 775 per jaar goedkoper is!