geld lenen kost geld
Vul een bedrag in tussen de € 2.500,- en € 75.000,-
Bespaar € 775 per jaar!

Hoe vind je de laagste, de allerlaagste hypotheekrente?

Deze informatie delen met anderen
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Doordat men tegenwoordig vooral kiest voor een lineaire hypotheek of een annuïteiten hypotheek is het belangrijkste, zo lijkt het, om een zo laag mogelijke hypotheekrente te vinden. En natuurlijk is dat helemaal waar. Er is echter nog iets waar je op moet letten als je een hypotheek gaat afsluiten. Graag bespreken we met je waar je nog meer op moet letten om te zorgen dat je uiteindelijk een zo laag mogelijke maandelijkse hypotheeklast zult krijgen. Laten we je eerste echter helpen om de allerlaagste hypotheekrente te helpen vinden.

Hoe vind je de laagste hypotheekrente van het moment?

Als je een hypotheek wilt gaan afsluiten dan kun je er voor kiezen om een hypotheek af te sluiten bij je eigen bank. Het grote voordeel is, dat al je gegevens bekend zijn en je er een bekend gezicht bent. Het nadeel is echter dat ze maar een smaak aanbieden! Ze bieden alleen de smaak aan van hun eigen bank. Als een andere bank een lagere aanbieding heeft van hypotheekrente dan zullen ze je hier nooit wat over vertellen. Het is goed om daarom ook bij andere banken te gaan kijken. Hoe kun je dit echter snel en gemakkelijk doen?

Meerdere offertes opvragen bij verschillende banken en geldverstrekkers

Het slimste is om bij meerdere banken een offerte op te vragen om een hypotheek af te sluiten. Op die manier krijg je meerdere aanbiedingen binnen en kun je gaan kijken welke bank de scherpste rente aanbiedt.
Het nadeel is dat dit zeer tijdsintensief werk is. Daarnaast is het ook zo dat je misschien niet van alle banken de contactgegevens hebt.
Het is daarom slim om ook op het internet te kijken bij vergelijkingswebsites waar men de rentestanden laat zien. Kijk naar de rentestanden op verschillende websites en ontdek welke het laagste is.

Een budgethypotheek!

Graag waarschuwen we je wel voor de verschillende budgethypotheken welke er momenteel zijn. De rentestanden zijn er erg laag, maar de voorwaarden om van hypotheek te veranderen of om eerder je lening in te lossen zijn erg ongunstig. Soms moet je zelfs een boete betalen als je jouw eigen woning verkoopt en daarom je hypotheek wilt inlossen. Het is beter om hier dan ook niet voor te kiezen. Tenminste niet als je die vrijheid niet op wilt geven.

Wat nog meer van belang is: de overlijdensrisico verzekering!

Het is ook belangrijk om een goede overlijdensrisico verzekering af te sluiten. Het is vaak verplicht en daarnaast ook van groot belang voor jezelf en je familie. Een dure overlijdensrisicoverzekering kan echter een lage hypotheekrente te niet doen. Over de hypotheekrente krijg je ook nog een stukje belastingvoordeel als je iets meer betaald. Bij een overlijdensrisico verzekering is dit niet het geval. Het is daarom beter en ook verstandiger om hier goed op te letten, wat je aan premie moet betalen. Een goedkope overlijdensrisico verzekering in combinatie met een wat duurdere hypotheekrente is vaak gunstiger dan een duurdere overlijdensrisico verzekering in combinatie met een goedkope en lage hypotheekrente. Let hier dus goed op!

Conclusie!

Kijk naar de voorwaarden van de allerlaagste hypotheekrente. Het is belangrijk om niet klakkeloos voor de allerlaagste hypotheekrente te kiezen.
Let daarnaast ook op de kosten van de overlijdensrisico verzekering en andere kosten welke bij de hypotheek horen.

Veel succes met het afsluiten van een hypotheek met de allerlaagste maandlasten voor jouw persoonlijke situatie! Vaak is dat veel beter dan de allerlaagste hypotheekrente.

Meer vragen over lenen?

Ik ben Pascal, mocht je toch nog meer willen weten over geld lenen dan beantwoord ik graag je vragen.

geld lenen
Bekijk je voordeel

Onderwerpen op de pagina

Geld lnnen lening.com logo
Wij helpen je graag

Waar kunnen we je mee helpen? Bel, mail of app ons gerust!

Consument
Zakelijk
Appen
Bespaar € 775 per jaar!

Door zelf eenvoudig te vergelijken kun je kiezen voor de goedkoopste aanbieder. Uit ons onderzoek is gebleken dat de goedkoopste aanbieder € 775 per jaar goedkoper is!