geld lenen kost geld
Vul een bedrag in tussen de € 2.500,- en € 75.000,-
Bespaar € 775 per jaar!

Hoeveel kan u eigenlijk voor een huis lenen in 2017?

Deze informatie delen met anderen
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

U bent van plan om zeer binnenkort een huis te kopen. Misschien heeft u al een mooie woning op het oog. Of nog niet. Het is wel verstandig om na te gaan hoeveel u kan lenen voor een woning. Als dat eenmaal duidelijk is, dan kunt u namelijk veel gerichter op zoek gaan naar uw droomhuis. Hieronder leest u hoeveel u maximaal kan lenen voor een woning in 2017. We lichten alvast een tipje van de sluiter op: U betaalt nooit alleen voor het huis zelf. Er komen altijd extra kosten bij kijken die u uit eigen zak moet betalen. Een makelaar kan u daar eventueel over informeren. Maar ook wij hebben de kennis paraat.

Wat kan ik maximaal voor een woning lenen?

“”Wat kan ik maximaal lenen voor een woning?” Het berekenen van uw maximale hypotheek nog vóórdat u een woning gaat kopen, dat is erg belangrijk. Niet alleen voorkomt dit teleurstellingen, óók kunt u met de uitkomst van een hypotheekberekening veel gerichter op woningzoektocht gaan. Misschien komt u erachter dat u toch meer kon lenen dan u voor mogelijk hield. En dus een grotere woning kan betrekken. Of u komt er juist achter dat u teveel op uw verlanglijst had staan. U moet weten dat u, naast de hypotheek, nog meer kosten maakt bij de aankoop van een woning. Deze kosten kunt u in 2017 niet meer met uw hypotheek meefinancieren. U kunt namelijk tot max. 101 procent van de getaxeerde waarde van de woning lenen. Om een huis te kunnen kopen moet u dus over een beetje spaargeld beschikken. Starters kunnen eventuele geld via de gemeente bijlenen. Vraag in dat geval een startershypotheek aan bij uw eigen gemeente.

Maximale hypotheek berekenen

Om te berekenen hoeveel geld u kan lenen met een hypotheek, kunt u gebruik maken van de volgende formule: 4,5 maal uw jaarsalaris. Verdient u 35.000 euro per jaar? Dan kan u mogelijk tot maximaal 157.000 aan hypotheek ontvangen. Alleen is dit een formule die lang niet altijd opgaat. Zo letten banken o.m. op het soort dienstverband bij uw werkgever, de vaste lasten (ook alimentatie en eventuele openstaande leningen), uw gezinssituatie en of u een BKR verleden heeft. In 2018 overigens kan u nog maar tot 100 procent van de taxatiewaarde van een huis lenen.

De volgende extra kosten moet u zelf betalen:

Met een hypotheek alleen is het al lang niet meer mogelijk om een woning te kopen. U moet de volgende kosten betalen uit eigen zak:

  • Notariskosten;
  • Kosten Koper (afgekort als ‘KK’);
  • Verhuiskosten;
  • Kosten voor het inrichten van de woning;
  • Eventuele oversluitkosten indien u uw huidige hypotheek laat overzetten.

Meer vragen over lenen?

Ik ben Pascal, mocht je toch nog meer willen weten over geld lenen dan beantwoord ik graag je vragen.

geld lenen
Bekijk je voordeel

Onderwerpen op de pagina

Geld lnnen lening.com logo
Wij helpen je graag

Waar kunnen we je mee helpen? Bel, mail of app ons gerust!

Consument
Zakelijk
Appen
Bespaar € 775 per jaar!

Door zelf eenvoudig te vergelijken kun je kiezen voor de goedkoopste aanbieder. Uit ons onderzoek is gebleken dat de goedkoopste aanbieder € 775 per jaar goedkoper is!