geld lenen kost geld

Hoeveel geld kan u maximaal lenen?

Bereken de lening die bij jouw past
Vul een bedrag in tussen de € 2.500,- en € 75.000,-
Bespaar € 775 per jaar!
geld lenen vandaag maandag 13 juni!
money
Deze informatie delen met anderen
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Bent u benieuwd hoeveel geld u kunt lenen? Online is het bij alle banken en kredietverstrekkers mogelijk om een lening berekening te doen. Ook vergelijkingssites hebben tools beschikbaar die voor u kunnen uitrekenen wat uw maximale lening kan zijn. Toch is er maar 1 betrouwbare manier waarmee u achter uw definitieve leenbedrag komt, en dat is door een offerte aan te vragen. Een leenofferte geeft u uitsluitsel. Daar kan geen vergelijkingssite tegenop! [lening-banner]

Factoren die uw leenbedrag bepalen

Het maximale leenbedrag is natuurlijk niet voor iedereen gelijk. Dat is logisch. Want dat zou betekenen dat iemand met een topinkomen evenveel zou kunnen lenen als iemand met een gemiddeld inkomen. De hoogte van het inkomen is dus allesbepalend. Maar er zijn meer factoren die belangrijk zijn voor de bank bij het toekennen van een bepaald leenbedrag. Zo is uw leeftijd ook bepalen evenals uw woonsituatie (koopwoning of huurwoning?), uw gezinssituatie (kinderen?) en zelfs de buurt waar u woont. Hieronder noteren wij bij welke situaties u meer of minder kunt lenen.

Uw woonsituatie

Consumenten met een koopwoning kunnen doorgaans meer geld lenen dan mensen met een huurhuis. Dit zit zo: Bij leningen dient een koophuis niet als onderpand maar u geeft daarmee de bank wel extra zekerheid. Dat resulteert meestal in een lagere rente. Daardoor kunt automatisch meer lenen.

Gezin of geen gezin?

Informatie over uw gezinssituatie is voor de bank belangrijk, immers, een gezin maakt meestal meer kosten dan een alleenstaande of een huishouden zonder kinderen. In dit geval zal een alleenstaande met een eigen koopwoning dus net iets meer kunnen lenen. [lening-banner]

Arbeidscontract

Heeft u een tijdelijk arbeidscontract of een vast contract? Dat maakt nogal veel verschil. Met een tijdelijk contract kunt u vaak zelfs niet eens een lening afsluiten. En als dat wel het geval is, dan zal dat minder zijn dan wanneer u vast werk heeft. Met een vast dienstverband kunt u meestal lenen, afhankelijk van de hoogte van uw inkomen.

Meer vragen over lenen?

Ik ben Pascal, mocht je toch nog meer willen weten over geld lenen dan beantwoord ik graag je vragen.

geld lenen

Onderwerpen op de pagina

Wij helpen je graag

Waar kunnen we je mee helpen? Bel, mail of app ons gerust!

Consument
Zakelijk
Appen
Bespaar € 775 per jaar!

Door zelf eenvoudig te vergelijken kun je kiezen voor de goedkoopste aanbieder. Uit ons onderzoek is gebleken dat de goedkoopste aanbieder € 775 per jaar goedkoper is!