geld lenen kost geld
Vul een bedrag in tussen de € 2.500,- en € 75.000,-
Bespaar € 775 per jaar!

Hoeveel kan ik lenen bij een kredietverstrekker ?

Deze informatie delen met anderen
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

De vraag die veel mensen zich stellen is, hoeveel kan ik lenen? Het is vaak niet duidelijk hoeveel je kan lenen voor een nieuw project. Dat kan gaan van een kleine persoonlijke lening, tot bijvoorbeeld een autolening.

Een woonlening is ook een mogelijkheid, maar dan spreken we al over grote bedragen. Wat heb je nodig om te kunnen berekenen hoeveel je kan lenen? Je inkomsten en uitgaven, en de prijs van het project.

Bijvoorbeeld een nieuwe auto van € 15 000. Een mooi bedrag, maar je kan het helaas niet zelf betalen. Geen probleem, er zijn heus wel banken die je het geld willen lenen. Maar het risico voor hun moet zo laag mogelijk blijven. Je hoeft nog niet naar een bank te stappen om te weten te komen hoeveel je kan lenen. Neem eerst al je papieren van inkomsten en uitgaven. Je hebt een vaste job en geen inkomsten uit een zelfstandig beroep. Daarnaast neem je alle uitgaven die meetellen voor de berekening, dat zijn andere leningen en eventueel alimentatie die je nog moet betalen. Een bank ziet deze als vaste kosten die je moet betalen.

Trek nu de uitgaven af van de inkomsten. Hoeveel blijft er nu nog over? Is dat voldoende om een lening aan te vragen. Banken heb ben de regel dat ieder ongeveer 1/3e van zijn totale inkomsten kan spenderen aan uitgaven als leningen en alimentatie. De ene bank zal je meer laten lenen dan de andere, ieders berekening is anders in het risico. Dus het is dan maar zaak om op zoek te gaan naar de bank die je het meest wil lenen. Als dat voor jou een goed idee is, niet alles willen lenen is op zich ook een goed idee.

Als je een aanvraag wil doen van een lening zal een bank ook die berekening maken. Dus je moet alle bewijzen op tafel leggen, zodat de bank kan kijken wie je bent en wat je inkomsten en uitgaven zijn. Een formaliteit, maar je moet deze wel doorstaan. Zowel bij een aanvraag via het internet als in een bankkantoor moet je deze gegevens aan de bank overmaken. Zo weet jij snel hoeveel je precies kan lenen en of het nieuwe project snel van start kan gaan. Er zijn dezer dagen tal van handige oplossingen qua leningen, dat je voor elk project wel een lening zal vinden. Het aanbod van alle lening kan je steeds terug vinden op de website van een bank.

Een lening simulatie tool is de snelste manier om te berekenen hoeveel je kan lenen. Door het ingeven van een bedrag en wat je wenst af te betalen per maand zie je al een resultaat verschijnen. Dat resultaat bevat ook meteen alle kosten voor die lening. Banken zijn verplicht dit te vermelden, zo is een klant steeds goed geïnformeerd en ontstaan er geen misverstanden. Een lening aangaan is en blijft een verantwoordelijkheid, zowel voor de bank als voor de klant. De slogan ‘geld lenen kost ook geld’ is niet voor niets in het leven geroepen.

Meer vragen over lenen?

Ik ben Pascal, mocht je toch nog meer willen weten over geld lenen dan beantwoord ik graag je vragen.

geld lenen
Bekijk je voordeel

Onderwerpen op de pagina

Geld lnnen lening.com logo
Wij helpen je graag

Waar kunnen we je mee helpen? Bel, mail of app ons gerust!

Consument
Zakelijk
Appen
Bespaar € 775 per jaar!

Door zelf eenvoudig te vergelijken kun je kiezen voor de goedkoopste aanbieder. Uit ons onderzoek is gebleken dat de goedkoopste aanbieder € 775 per jaar goedkoper is!