geld lenen kost geld

Over ons

Geopend

Huizenverkopen stijgen fors in mei

Bereken de lening die bij jouw past

Vul een bedrag in tussen de € 2.500,- en € 75.000,-
Bespaar € 775 per jaar!

geld lenen vandaag vrijdag 12 augustus!
Deze informatie delen met anderen

huizenverkopen stijgen fors in meiHuizenverkopen stijgen fors in mei

Het aantal huizenverkopen is in de maand mei fors gestegen. Met een stijging van 44% ten opzichte van mei 2013 is het een groot verschil.
Ook in vergelijking met de vorige maand wisselde er maar liefst 11% meer huizen van eigenaar dan in de maand april. Een zeer stevige stijging.
De cijfers werden bekend gemaakt door het kadaster.

Ook huizenprijzen zijn gestegen

Dat de het aantal verkopen fors is toegenomen in de maand mei is een goed teken, maar wat betekend dit voor de prijzen van de woningen? Over het algemeen kunnen we aannemen dat bij een stijgende vraag, ook de prijzen zullen gaan oplopen. Bij de woningen is dit niet anders gebleken. De cijfers van het kadaster lopen daar wel een maand mee achter. Zo kunnen we nu alleen de cijfers van de maand maart en april van 2014 met elkaar vergelijken. En nog niet de cijfers van mei.
Uit de cijfers blijkt dat de huizenprijzen in april met bijna 3% zijn toegenomen. Ook dit is een forse stijging te noemen. De gemiddelde verkoopprijs ging van maart 2014 ruim € 214.000,- naar een ruime € 220.000,- in april 2014. Een forse waardevermeerdering in 1 maand!

Meer hypotheken, meer leningen

Huizenverkopen stijgen fors in mei, en woningen worden in de meeste gevallen gefinancierd. Daarom is ook het aantal hypotheken in de maand mei gestegen.
In de maand mei steeg het aantal afgesloten hypotheken 8,7%. Deze nieuwe hypotheken zijn niet alleen afgesloten voor het aanschaffen van de nieuwe woning, maar ook voor het oversluiten van de bestaande hypotheken. De hypotheekrente is historisch laag, dit levert voor veel mensen een groot voordeel op bij oversluiten.
Niet iedereen kan overigens profiteren van de huidige lage hypotheekrente. Als u een woning heeft die “onder water” staat, dan is het oversluiten van de hypotheek over het algemeen niet mogelijk. Daarnaast zijn de regels voor het verstrekken van hypotheken de afgelopen jaren steeds strenger geworden. Dit kan ook een belemmering zijn om uw hypotheek over te sluiten.

Tip: Vind u het ook interessant om de cijfers van de woningmarkt in de gaten te houden? Kijkt u dan ook eens op de website van het Kadaster!

Meer vragen over lenen?

Ik ben Pascal, mocht je toch nog meer willen weten over geld lenen dan beantwoord ik graag je vragen.

geld lenen

Onderwerpen op de pagina

Wij helpen je graag

Waar kunnen we je mee helpen? Bel, mail of app ons gerust!

Consument
Zakelijk
Appen
Bespaar € 775 per jaar!

Door zelf eenvoudig te vergelijken kun je kiezen voor de goedkoopste aanbieder. Uit ons onderzoek is gebleken dat de goedkoopste aanbieder € 775 per jaar goedkoper is!