geld lenen kost geld
Vul een bedrag in tussen de € 2.500,- en € 75.000,-
Bespaar € 775 per jaar!

Een hypotheek afsluiten zonder een hypotheekadviseur

Deze informatie delen met anderen
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Het is al heel lang mogelijk om zonder een hypotheekadviseur een hypotheek af te sluiten. Het gaat hier om de zogenaamde execution only hypotheken.

De hypotheek wordt dan wel verstrekt via een tussenpersoon, maar deze is niet aansprakelijk voor het ontbreken van een goed advies. Het is met de opkomst van de goedkopere leenvormen natuurlijk zeer aantrekkelijk om hier gebruik van te maken. Het kiezen van de juiste hypotheek is eigenlijk alleen maar gemakkelijker geworden en niet moeilijker. Laten we naar de mogelijkheden kijken.

Waarom voor een execution only hypotheek kiezen?

De belangrijkste reden voor mensen om hier voor te kiezen zijn de kosten. Men wil geen hoge advieskosten betalen voor een advies, wat ze zichzelf ook kunnen geven. Het is goed om niet naar een adviseur te gaan als alles je al glashelder is. Wanneer je precies weet wat je wilt is het natuurlijk slim om geen kosten te maken voor het advies. Het is goed om geld uit te geven aan zaken welke je ook daadwerkelijk nodig hebt.

Het helpt om geld te besparen en om het geld te gebruiken voor bijvoorbeeld de inrichting van de woning of simpelweg om een lagere hypotheek af te sluiten. Natuurlijk is het wel belangrijk om zeker te weten, dat je voldoende kennis hebt om deze beslissing te nemen. Het is niet slim om te besparen op de advieskosten om daarna jaarlijks hogere lasten te krijgen.

Waarom niet voor een execution only hypotheek kiezen?

Waar er redenen zijn om voor deze oplossing te kiezen zijn er ook redenen om dit niet te doen. Wanneer je bijvoorbeeld geen kaas hebt gegeten van de hypotheek wereld is het beter om naar een adviseur te gaan. Laat de adviseur je in duidelijke taal uitleggen welke mogelijkheden je hebt en welke gevolgen het met zich meebrengt.

Ook wanneer je verder wilt kijken dan slechts de hypotheek is het slim om naar een adviseur te gaan. Doe wat meer aan financial planning en kijk ook naar de mogelijkheden van je pensioen. Het is op die manier mogelijk om een hypotheek af te sluiten welke in het complete plaatje past en niet alleen voor je woning bestemd is. Door meerdere zaken op elkaar af te stemmen ontstaat er een totaaloplossing waar je meer van kunt genieten. Slim!

Waar kun je een hypotheek afsluiten zonder advies?

De beste plek om een hypotheek af te sluiten zonder een advies is simpelweg op het internet. Er komen steeds meer aanbieders bij welke je de mogelijkheid bieden om zonder een advies een hypotheek te krijgen. Of simpelweg natuurlijk met slechts een beknopt advies via de webcam of telefoon. Het is goed om naar deze mogelijkheden te kijken om zo een goede hypotheek te krijgen. Uiteindelijk is dat het doel.

Kijk dus naar hoeveel verstand je van hypotheken hebt om daarna de juiste beslissing te nemen. Het is zo mogelijk om of geld te besparen of om een advies op maat te krijgen.

Meer vragen over lenen?

Ik ben Pascal, mocht je toch nog meer willen weten over geld lenen dan beantwoord ik graag je vragen.

geld lenen