geld lenen kost geld

Een hypotheek afsluiten zonder een hypotheekadviseur

Bereken de lening die bij jouw past

Vul een bedrag in
Bespaar € 775 per jaar!

geld lenen vandaag vrijdag 30 december!
Deze informatie delen met anderen

Een hypotheek zonder advies afsluiten

Uiteraard hoeft er niet altijd een hypotheekadviseur ingeschakeld te worden. In dat geval hebben we het over de zogenaamde execution only hypotheken. De hypotheek wordt dan wel via een tussenpersoon afgesloten, maar deze is niet aansprakelijk voor het ontbreken van een online hypotheek advies. Voor velen is een hypotheek zonder advies aantrekkelijker, omdat je een hoop geld kunt besparen. Alleen al door de goedkopere leenvormen die tegenwoordig steeds vaker opduiken.

Waarom voor een execution only hypotheek kiezen?

De belangrijkste reden dat mensen voor een hypotheek zonder advies kiezen zijn de kosten die je hiermee kunt besparen. Weliswaar moet je wel een paar avonden achter de computer doorbrengen, maar je bespaart al snel € 1000,- op je advieskosten. Wanneer je goed hebt onderzocht welke voorwaarden er gelden en met welke zaken je rekening met houden, dan is het slim om een online hypotheek zonder advies af te sluiten. Door geld te besparen kun je uiteindelijk een lagere hypotheek afsluiten of het bespaarde geld op een andere manier uitgeven. Het ligt er maar net aan waaraan jij van plan bent het geld aan uit te besteden.

Hypotheek zonder advies afsluiten

Natuurlijk is het wel belangrijk om zeker te weten, dat je voldoende kennis hebt om deze beslissing te nemen. Geef dus geld uit aan advieskosten wanneer je daadwerkelijk hulp nodig hebt. Immers schiet je er niks mee op als je een online hypotheek zonder advies afsluit waar je uiteindelijk veel te hoge maandlasten moet betalen.

Waarom niet voor een execution only hypotheek kiezen?

Het is bijvoorbeeld niet handig om zelf een hypotheek zonder advies af te sluiten als je niet over de kennis uit de hypotheekwereld beschikt. In dat geval kun je beter naar een hypotheekadviseur gaan. Het is overigens ook mogelijk een online hypotheek advies in te winnen. Een adviseur kan de mogelijkheden, voorwaarden en gevolgen duidelijker uitleggen. Zo voorkom je dat je een hypotheek afsluit die totaal niet bij jouw situatie past. Wij adviseren ook een hypotheekadviseur te raadplegen wanneer je van plan bent meerdere zaken op elkaar af te stemmen. Bijvoorbeeld je pensioenregeling en verzekeringen.

Online hypotheek afsluiten zonder advies?

Het internet biedt dus de uitkomst om een hypotheek zonder advies af te sluiten. Dagelijks komen er meer aanbieders bij welke je de mogelijkheid bieden om zonder een advies een hypotheek te krijgen. Of met slechts een beknopt advies via de webcam of telefoon. Het is goed om naar deze mogelijkheden te kijken om zo een goede hypotheek te krijgen. Uiteindelijk is dat het doel.

Zelf hypotheek afsluiten zonder advies?

Heb je besloten de teugels in eigen hand te nemen en een hypotheek zonder advies af te sluiten? Kijk er dan dus wel naar hoeveel verstand je van hypotheken hebt om daarna de juiste beslissing te nemen. Het is zo mogelijk om of geld te besparen of om een advies op maat te krijgen. Twijfel je dan toch een keer, mag je natuurlijk altijd even contact met ons opnemen!

Meer vragen over lenen?

Ik ben Pascal, mocht je toch nog meer willen weten over geld lenen dan beantwoord ik graag je vragen.

geld lenen

Onderwerpen op de pagina

Wij helpen je graag

Waar kunnen we je mee helpen? Bel, mail of app ons gerust!

Consument
Zakelijk
Appen
Bespaar € 775 per jaar!

Door zelf eenvoudig te vergelijken kun je kiezen voor de goedkoopste aanbieder. Uit ons onderzoek is gebleken dat de goedkoopste aanbieder € 775 per jaar goedkoper is!