geld lenen kost geld
Vul een bedrag in tussen de € 2.500,- en € 75.000,-
Bespaar € 775 per jaar!

Kosten van een krediet

Deze informatie delen met anderen
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Jazeker, als je een krediet wil aanvragen of je hebt er al eentje lopen, dan betaal je daar kosten op, dit noemen we kosten van een krediet.

Veel mensen denken nog steeds dat kredieten en leningen helemaal gratis zijn bij een bank. Aangezien je nooit moet betalen om iets aan te vragen, lijkt het wel zo. Maar de waarheid is dat je wel degelijk kosten moet betalen op een afgenomen krediet. Die kosten betaal je gewoon maandelijks terug. Je moet dan een deel kapitaal en interesten afbetalen.

Hoeveel kosten je precies moet betalen op een krediet hangt af van enkele factoren. Zoals bijvoorbeeld het totaal ontleende bedrag. Hoe meer je leent hoe langer je moet afbetalen en hoe meer kosten erbij zullen komen. Aangezien je maandelijkse terugbetalingen ook een deel kosten bevatten zal je dus ook meer kosten moeten betalen. Er is wel een manier om die kosten zo laag mogelijk te houden. Dat is door een lening simulatie te doen bij verschillende banken, dat kan ook via het internet. En daar te bekijken welke kosten er bij de lening komen. Een bank is verplicht om kosten te vermelden bij elke simulatie of informatie die je opvraagt. Zo is de consument altijd op de hoogte daarvan en zijn er geen vragen achteraf.

Een lening simulatie is de snelste manier om te weten te komen hoeveel een lening je zal kosten. Dan zie je een handig overzicht met alle gegevens en ook de kosten erbij vermeld. Dat staat vaak als JKP vermeld. Die afkorting staat voor Jaarlijks Kosten Percentage. Hoe lager dit percentage hoe lager je de kosten kan houden op de lening. Het is dus een oefening die je helemaal zelf kan doen, een bank zal je hierin niet veel kunnen bijleren. Mocht je een simulatie laten uitvoeren op een bankkantoor zelf, laat je dan niet overhalen om onmiddellijk een lening te ondertekenen. Neem de wijze beslissing om thuis er eens over na te denken en eventueel te zoeken naar andere voorstellen van banken. Dat kan je op het einde van de maand alweer enkele euro’s besparen.

We weten het allemaal wel, de facturen die blijven elke maand komen en alle kosten samen maakt dat we op het einde van de maand niet zoveel meer overhouden. Met een woonlening en soms nog een autolening erbij zie je de balans van de bankrekening snel naar beneden duiken. Het zijn dure tijden geworden en we moeten vasthouden aan ons inkomen om het te redden. In tijden van nood kan je eens terug vallen op een lening om weer even verder te kunnen. Gelukkig maar, want anders zouden schuldeisers snel aan je deur staan. Hou je aan de tips van dit artikel om zoveel mogelijk banken te vergelijken en dan vallen de kosten van een krediet zeker en vast wel mee.

Meer vragen over lenen?

Ik ben Pascal, mocht je toch nog meer willen weten over geld lenen dan beantwoord ik graag je vragen.

geld lenen
Bekijk je voordeel

Onderwerpen op de pagina

Geld lnnen lening.com logo
Wij helpen je graag

Waar kunnen we je mee helpen? Bel, mail of app ons gerust!

Consument
Zakelijk
Appen
Bespaar € 775 per jaar!

Door zelf eenvoudig te vergelijken kun je kiezen voor de goedkoopste aanbieder. Uit ons onderzoek is gebleken dat de goedkoopste aanbieder € 775 per jaar goedkoper is!