geld lenen kost geld
Vul een bedrag in tussen de € 2.500,- en € 75.000,-
Bespaar € 775 per jaar!

Krediet afsluiten

Deze informatie delen met anderen
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Je bent van plan om binnenkort een krediet af te sluiten, bijvoorbeeld een doorlopend krediet? Deze kredietvorm wordt het meest afgesloten en biedt je veel vrijheid.

Voordat je een krediet afsluit is het raadzaam om je in te lezen over deze vorm van lenen. Lenen kost geld en iedere lening, ook een doorlopend krediet, wil je vroeg of laat weer kunnen terugbetalen natuurlijk.

Wat is een doorlopend krediet?

Het doorlopend krediet is een soort lening waarvan de looptijd ontbreekt. Bij  dit soort consumptieve kredieten is het kenmerkend dat de opgenomen bedragen weer mogen worden gebruikt indien zij weer afgelost zijn. Dit betekent concreet dat de bedragen die je aflost weer mag opnemen. Er is dus geen looptijd vastgesteld. De rente bij het doorlopend krediet is variabel. Deze varieert dus tijdens de looptijd. Soms betaal je veel rente over het bedrag dat je hebt opgenomen, terwijl je op een ander moment misschien wel weer goedkoper uit bent. Wel is er meestal een minimum en een maximum rentetarief vastgelegd. Wat veel mensen niet weten is dat vrijwel geen enkele kredietvorm (dit is belangrijk voor bedrijven…) fiscaal aftrekbaar is. De persoonlijke lening echter wel.

Waarom doorlopend krediet afsluiten?

Deze kredietvorm is uitermate geschikt voor de mensen die wat geld achter de hand willen hebben. Zo kunnen incidentele uitgaven worden bekostigt op momenten waarop men zelf niet over spaargeld beschikt, bijvoorbeeld. Ook is deze vorm van consumptief krediet in trek bij consumenten die zo nu en dan krap zitten en wel wat extra bestedingsruimte kunnen gebruiken. Onthoud wel dat deze kredietvorm meestal duurder uitvalt dan bijvoorbeeld een persoonlijke lening. Voor het doorlopend krediet komen alleen mensen in aanmerking die ten minste 21 jaar zijn of ouder.

Krediet afsluiten bij wie?

Je kan het beste een krediet afsluiten bij je eigen bank. Je kan in sommige gevallen zelfs onderhandelen over de hoogte van de rente of dit krediet bij je hypotheek samenvoegen. Deze kredietvorm noemen we ook wel een woonhuiskrediet en mag je alleen gebruiken ter verbetering van je huis of tuin. Het doorlopend krediet kan je ook online afsluiten bij tussenpersonen. Deze mogen leenproducten aanbieden namens banken en ontvangen provisie per aangevraagd en afgesloten product.

Meer vragen over lenen?

Ik ben Pascal, mocht je toch nog meer willen weten over geld lenen dan beantwoord ik graag je vragen.

geld lenen
Bekijk je voordeel

Onderwerpen op de pagina

Geld lnnen lening.com logo
Wij helpen je graag

Waar kunnen we je mee helpen? Bel, mail of app ons gerust!

Consument
Zakelijk
Appen
Bespaar € 775 per jaar!

Door zelf eenvoudig te vergelijken kun je kiezen voor de goedkoopste aanbieder. Uit ons onderzoek is gebleken dat de goedkoopste aanbieder € 775 per jaar goedkoper is!