geld lenen kost geld

Krediet op betaalrekening aanvragen

Bereken de lening die bij jouw past
Vul een bedrag in tussen de € 2.500,- en € 75.000,-
Bespaar € 775 per jaar!
geld lenen vandaag maandag 13 juni!
Deze informatie delen met anderen
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Een krediet op betaalrekening is een duur woord voor rood staan. Lees hier hoe je deze aanvraagt.

Ontelbaar veel consumenten kunnen rood staan op hun betaalrekeningen en maken van die mogelijkheid dan ook vaak gebruik. Rood staan op de betaalrekening wordt ook wel gewoon een krediet op betaalrekening genoemd. Iedere bank heeft zo weer zijn eigen benaming voor deze faciliteit. Zo wordt deze mogelijkheid ook wel rekening courant krediet genoemd. Je kunt extra geld opnemen terwijl je niet over dat geld beschikt. Je leent dus in feite gewoon geld. Voor veel mensen is het een prettig idee om altijd wat geld achter de hand te hebben. Een beetje financiële speelruimte kan handig zijn voor het geval je opeens met onverwachtse uitgaven komt te zitten.

Vrijwel iedereen staat wel eens rood

Rood staan, iedereen doet het. Vooral veel studenten maken gebruik van deze optie. Standaard bieden banken deze mogelijkheid tot €500 en sommigen tot €250. Meestal moet je na 3 maanden weer positief saldo hebben. Een krediet op betaalrekening is een klein, doorlopend krediet. Deze beide leenvormen hebben veel overeenkomsten, met het verschil dat rood staan veel duurder is. Wil je daarom vaker de beschikking hebben over extra financiële speelruimte? Dat is het verstandiger om gewoon een doorlopend krediet af te sluiten. Kenmerkend voor een krediet op betaalrekening is, is dat deze manier van lenen altijd aan één bankrekening gekoppeld is. Bij deze bank kan je meer in het rood staan dan bij de andere bank. Doorgaans kan je niet meer in het rood staan dan het bedrag dat je maandelijks op je rekening krijgt in de vorm van inkomen. Soms kunnen bedrijven vele duizenden euro’s in het rood staan. Daarvoor moeten ze wel goede jaarcijfers kunnen aantonen.

Voorwaarden krediet op betaalrekening

Het is erg aanlokkelijk, geld opnemen terwijl je er niet de beschikking over hebt. Een nadeel van deze mogelijkheid is dat de rentetarieven schrikbarend hoog zijn. Want wat kost een krediet op betaalrekening precies? Deze vorm van lenen is zeer duur. Je weet eigenlijk nooit precies hoeveel het je precies kost, aangezien de rente die banken vragen variabel is. Maak je vaak gebruik van rood staan op je rekening, dan kunnen de kosten over een heel jaar wel tot in de honderden euro’s lopen. Zoals we hiervoor al schreven is het in dat geval gewoon verstandiger om je krediet op betaalrekening om te zetten in een doorlopend krediet. Je hebt ook dan altijd de beschikking over geld maar betaalt minder rente. Het deel dat je hebt afgelost kan je overigens altijd weer opnemen.

Kan iedereen het aanvragen?

Niet iedereen kan rood staan op de rekening aanvragen. Allereerst moet je minimaal 18 jaar oud zijn en de Nederlandse nationaliteit hebben. Tevens moet je in Nederland woonachtig zijn. Daarnaast moet je kunnen aantonen dat er voldoende geld maandelijks op je rekening wordt gestort. Je kan ook maximaal dit bedrag in het rood staan. Daarnaast moet je eens in de paar maanden weer een tijdje positief saldo hebben. Je kan roodstand niet aanvragen indien je niet over een vast dienstverband beschikt.

Meer vragen over lenen?

Ik ben Pascal, mocht je toch nog meer willen weten over geld lenen dan beantwoord ik graag je vragen.

geld lenen

Onderwerpen op de pagina

Wij helpen je graag

Waar kunnen we je mee helpen? Bel, mail of app ons gerust!

Consument
Zakelijk
Appen
Bespaar € 775 per jaar!

Door zelf eenvoudig te vergelijken kun je kiezen voor de goedkoopste aanbieder. Uit ons onderzoek is gebleken dat de goedkoopste aanbieder € 775 per jaar goedkoper is!