geld lenen kost geld
Vul een bedrag in tussen de € 2.500,- en € 75.000,-
Bespaar € 775 per jaar!

Wat kan ik lenen ? Lening .com legt uit.

Deze informatie delen met anderen
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Als je een lening wil aangaan dan is het leuk om te weten hoeveel je precies kan lenen. Het hangt steeds van enkele factoren af, zoals je huidige inkomsten en uitgaven.

Maar wat ook kan meespelen is de soort lening en waar je de lening afneemt. Een bank is een bank zou je denken, maar ze hebben allemaal een andere manier om kosten in rekening te brengen. Dat kan je snel ontdekken met een lening simulatie. Die kan je geheel gratis uitvoeren op de website van een bank. Je hoeft haast niet meer je huis uit om te berekenen wat een lening je zal kosten. Een website van een bank is vaak helemaal voorzien van informatie maar ook tools om een lening te berekenen.

Via de website van een bank kan je een lening berekenen met een simulatie tool. Door het invoeren van enkele gegevens zoals het te ontlenen bedrag en duurtijd van de lening kan je al snel zien hoeveel de lening je maandelijks zal kosten. Dat bedrag als resultaat geeft ook de kosten weer van die lening. Want je moet immers kosten betalen op een lening, die kosten hangen af van het bedrag en de duurtijd van de lening. Vaak zie je de afkorting JKP staan. Die staat voor Jaarlijks Kosten Percentage. Als je lage kosten wil dan moet je zorgen dat het percentage ook zo laag mogelijk blijft. Dat kan je doen door banken met elkaar te vergelijken. De ene bank rekent hogere kosten aan dan de andere. En daar kan jij als klant je voordeel uit halen.

Als je meerdere leningen hebt lopen dan kan het vaak een verschil maken om er nog een lening bij te nemen. Makkelijk is anders dezer dagen, maar als je een onverwachte kost moet betalen  dan kan je vaak niet anders dan een lening aangaan. Bespaar dan zoveel mogelijk door de goedkoopste lening te zoeken. Aangezien er heel wat banken zijn kan je dus ook veel vergelijken, maar ook veel voordeel halen. Doe maar enkele simulaties en je zal al een verschil opmerken. Op het einde van de maand net iets minder moeten afbetalen zal toch wel het verschil maken. Geef niet op alvorens de bank gevonden te hebben die het laagste JKP kan aanbieden.

Je hoeft immers ook niet bij je vaste bank te blijven. Veel mensen nemen alle bankzaken af bij een vaste bank, maar als je ergens anders wil lenen dan kan dat perfect. Al wat er dan moet gebeuren is een domiciliëring opzetten tussen de bank waar de lening loopt en de bank waar je loon gestort zal worden. Vaak een automatisch gebeuren waar jij geen werk aan hebt. Als je boven vermelde stappen zelf onderneemt dan zal je snel merken wat je kan lenen. Voor eender welk project is er dezer dagen wel een lening te verkrijgen en met het groot aantal banken heb je als consument keuze genoeg.

Meer vragen over lenen?

Ik ben Pascal, mocht je toch nog meer willen weten over geld lenen dan beantwoord ik graag je vragen.

geld lenen
Bekijk je voordeel

Onderwerpen op de pagina

Geld lnnen lening.com logo
Wij helpen je graag

Waar kunnen we je mee helpen? Bel, mail of app ons gerust!

Consument
Zakelijk
Appen
Bespaar € 775 per jaar!

Door zelf eenvoudig te vergelijken kun je kiezen voor de goedkoopste aanbieder. Uit ons onderzoek is gebleken dat de goedkoopste aanbieder € 775 per jaar goedkoper is!