geld lenen kost geld
Vul een bedrag in tussen de € 2.500,- en € 75.000,-
Bespaar € 775 per jaar!

Lenen met BKR toetsing

Deze informatie delen met anderen
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lenen ondanks BKR gebeurt over het algemeen op een vrij formele manier. Dit klinkt in eerste instantie misschien onaantrekkelijk, maar het kan u aan de andere kant ook verschillende voordelen opleveren.

Zo is het lenen ondanks BKR over het algemeen wat voordeliger dan het lenen zonder BKR. Daarnaast krijgt u de mogelijkheid om de verschillende zaken als de looptijd, de rente en de benodigde aflossingen eens goed op een rijtje te zetten. Zo weet u precies waar u aan toe bent en komt u in ieder geval niet voor vervelende verrassingen te staan.

Lenen ondanks BKR brengt allereerst een voordeel met zich mee met betrekking tot de kosten. Lenen kost altijd geld, maar de geldverstrekker zal de rente onder andere bepalen op basis van het risico dat er wordt gelopen met het uitlenen van het geld. Het lenen ondanks BKR is daarbij vaak de meest voordelige optie, aangezien dit betekent dat de geldverstrekker relatief veel zekerheid heeft over het terugbetalen van het geld. Wanneer het BKR namelijk aangeeft dat u verder geen leningen heeft lopen en altijd netjes heeft betaald is de kans kleiner dat u de lening niet terug zal betalen. Het lenen ondanks BKR kan op die manier wel eens aantrekkelijker zijn dan de meeste mensen in eerste instantie denken. Het is wat dat betreft namelijk een manier om voor zekerheid te zorgen en de geldverstrekker zo te overtuigen van het feit dat het niet nodig is om een hogere rente te vragen.

Lenen ondanks BKR brengt daarnaast nog een voordeel met zich mee op het gebied van duidelijkheid. Het is namelijk heel prettig om van tevoren goed te weten wat de rentekosten zullen zijn, hoe lang de looptijd is en welk bedrag u iedere maand af dient te lossen. Lenen ondanks BKR brengt deze duidelijkheid met zich mee, aangezien het over het algemeen zal gaan om een meer formele manier van lenen. Dit kost wellicht even een hoop tijd, maar het kan er aan de andere kant wel voor zorgen dat u goed weet waar u aan toe bent en op die manier niet in de problemen komt. Wat dat betreft doet u er dus goed aan om een lening af te sluiten waarbij er navraag wordt gedaan bij het BKR. Het lenen ondanks BKR maakt het lenen namelijk minder kostbaar en bovendien een stuk beter duidelijk.

U kunt kiezen voor het afsluiten van een onderhandse lening. Bij dergelijke lening gaat u lenen zonder bank. U contacteert een familielid, vriend of onbekende en probeert daar dan een krediet af te sluiten. In het onderhandse lening contract wordt dan – tussen beide partijen – besproken hoeveel er wordt geleend, wanneer het krediet moet afgelost worden en hoeveel rente er dient betaald te worden. Goedkoop geld lenen met BKR is dus soms mogelijk.

Bij een aanbieder van het zogenaamde flitskrediet is het mogelijk om tot 1000 euro te lenen zonder BKR controle. Na bevestiging wordt het geld bij de meeste aanbieders direct op de rekening gestort. Direct geld lenen met een negatieve BKR is dus mogelijk. De vraag is dan: is het wel verstandig? Hier is de rente veelal extreem hoog.

 

Meer vragen over lenen?

Ik ben Pascal, mocht je toch nog meer willen weten over geld lenen dan beantwoord ik graag je vragen.

geld lenen
Bekijk je voordeel

Onderwerpen op de pagina

Geld lnnen lening.com logo
Wij helpen je graag

Waar kunnen we je mee helpen? Bel, mail of app ons gerust!

Consument
Zakelijk
Appen
Bespaar € 775 per jaar!

Door zelf eenvoudig te vergelijken kun je kiezen voor de goedkoopste aanbieder. Uit ons onderzoek is gebleken dat de goedkoopste aanbieder € 775 per jaar goedkoper is!