geld lenen kost geld
Vul een bedrag in tussen de € 2.500,- en € 75.000,-
Bespaar € 775 per jaar!

Lenen via crowdfunding

Deze informatie delen met anderen
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lenen via Crowdfunding, is dat dé moderne manier van lenen of niet voor iedereen? Crowdfunding wordt ook wel P2P lenen genoemd.

Het is een opkomend fenomeen in veel landen, waaronder in Nederland. Voor banken kan het in de toekomst een geduchte concurrentie zijn. Maar omdat veel banken en kredietverstrekkers vandaag de dag steeds minder snel leningen verstrekken aan consumenten en bedrijven, wijken veel mensen uit naar Crowdfunding platforms en die zijn er genoeg! Wil je betaalbaar lenen als particulier? Of heb je als bedrijf een prachtig idee maar kan je deze niet zelf financieren, laat staan dat je daarvoor een zakelijke lening bij de bank kan afsluiten? Zoek dan eens via Google naar Crowdfunding platforms.

Verdienen aan Crowdfunding
Ook mensen die wel wat geld durven te investeren in een goed idee, of een particulier geld wil uitlenen tegen een beetje rente, zijn er veel mogelijkheden. Er zijn risico’s aan verbonden maar als jij je geld spreidt over meerdere aanvragen, dan kan je er meer aan verdienen dan wanneer jij je geld op een spaarrekening parkeert.

Crowdfunding geld lenen

Marktplaats
Hoe het werkt? Crowdfunding werkt als een soort Marktplaats. Mensen kunnen op dergelijke platforms een leningaanvraag doen en financiers kunnen daarop reageren door zich in te schrijven met een bepaald bedrag. Let op: Meerdere investeerders halen gezamenlijk het bedrag bij elkaar. Zo wordt het risico gedeeld. Wel kan iedereen zelf bepalen hoeveel hij of zij inlegt. Vaak wordt er een deadline ingesteld tot wanneer men kan reageren. Meestal hebben aanvragers ongeveer 2 tot 3 maanden de tijd om te wachten totdat hun aanvraag ‘vol zit’. Particulieren kunnen o.a. terecht op Geldvoorelkaar en Chipin. Op deze laatste website kan men donaties aanvragen. Je betaalt hierover geen rente.

Zakelijke lening aanvragen

Als ondernemer of startende ondernemer kan je het allerbeste je plan voor een idee eerst uitgebracht toelichten. Daarbij hoort ook een solide onderbouwing voor het bedrag dat ze nodig hebben. Het kan om een aanvraag gaan voor een uniek idee maar men kan ook gewoon een lening via Crowdfunding aanvragen voor werkvoorraad, een verbouwing of wat dan ook.

Meer vragen over lenen?

Ik ben Pascal, mocht je toch nog meer willen weten over geld lenen dan beantwoord ik graag je vragen.

geld lenen
Bekijk je voordeel

Onderwerpen op de pagina

Geld lnnen lening.com logo
Wij helpen je graag

Waar kunnen we je mee helpen? Bel, mail of app ons gerust!

Consument
Zakelijk
Appen
Bespaar € 775 per jaar!

Door zelf eenvoudig te vergelijken kun je kiezen voor de goedkoopste aanbieder. Uit ons onderzoek is gebleken dat de goedkoopste aanbieder € 775 per jaar goedkoper is!