geld lenen kost geld
Vul een bedrag in tussen de € 2.500,- en € 75.000,-
Bespaar € 775 per jaar!

Lenen zonder advies?

Deze informatie delen met anderen
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

lenen zonder adviesLenen zonder advies?

Als u geld gaat lenen wilt u natuurlijk de meest voordelige lening. Dat is logisch. De vraag is alleen, heeft u daar advies bij nodig? En wilt u geld lenen met advies? Of geld lenen zonder advies? Belangrijke vraag om die afweging te kunnen maken is natuurlijk, wat kost lenen met advies? En wat kost lenen zonder advies? Belangrijke vragen om een goede afweging te kunnen maken of u wilt gaan lenen met of zonder advies van een deskundige.

Kosten van geld lenen zonder advies of geld lenen met advies

Laten we gelijk maar beginnen met de eerste, en wellicht meest belangrijke vraag. Wat is het verschil in de kosten tussen een lening afsluiten met deskundig advies, of zonder advies (ook bekend als execution only).
Het antwoord op deze vraag is verrassend eenvoudig. Als u geld gaat lenen betaald u geen extra kosten voor het advies met betrekking tot de lening. Geld vragen voor het bemiddelen van een geldlening is namelijk bij wet verboden. Voor het bemiddelen van een lening mogen er geen kosten bij u in rekening worden gemaakt. De vraag is daarom dan ook; waarom zou u geld lenen zonder advies? Als u voor hetzelfde geld, tegen dezelfde rente geld kunt lenen mét advies?

Heeft u advies nodig bij het afsluiten van een lening?

Dat is iets een vraag waar niet zo eenvoudig een antwoord op gegeven kan worden. Natuurlijk kunt u zelf aannemen dat u er voldoende van weet. Maar of dit echt waar is? Kent u alle productvoorwaarden van de diverse soorten leningen? Weet u wat de mogelijkheden zijn met een persoonlijke lening of een doorlopend krediet? Om te testen wat u zelf weet zou u natuurlijk in ieder geval de krediettest kunnen maken die door de AFM is ontwikkeld. Op de website weetwatjeweet.nl , dit is een goed ontwikkelde test. Slaagt u voor de test? Dan zou u het wellicht zelf uw lening kunnen afsluiten. Maar aan de andere kant, als u voor het advies geen extra kosten heeft, waarom zou u het dan zonder advies doen? Als u uw auto gratis voor een check langs zou kunnen brengen bij een vakgarage of bij een beunhaas, en beide zijn even duur, wat kiest u dan?

Waar kunnen wel kosten voor in rekening worden gebracht?

Toch zijn er nog mogelijkheden waarbij er nog kosten in rekening worden gebracht. Dit zal echter nooit zo zijn in verband met de lening. Dit kan alleen voor aanvullende producten zijn. Hierbij kunt u denken aan verzekeringen bij overlijden, arbeidsongeschiktheid of onvrijwillige werkeloosheid. Bij deze verzekeringen wordt geen provisie ontvangen door de bemiddelaar. De premies (kosten) voor deze verzekeringen zijn dan ook ontzettend laag. Er kan dan een éénmalige vergoeding bij u in rekening worden gebracht.

Let op: Een verzekering kan nooit verplicht worden bij een lening. Een verzekering kan alleen een advies zijn, als u geen verzekering afsluit zullen er ook geen kosten in rekening worden gebracht.

Meer vragen over lenen?

Ik ben Pascal, mocht je toch nog meer willen weten over geld lenen dan beantwoord ik graag je vragen.

geld lenen
Bekijk je voordeel

Onderwerpen op de pagina

Geld lnnen lening.com logo
Wij helpen je graag

Waar kunnen we je mee helpen? Bel, mail of app ons gerust!

Consument
Zakelijk
Appen
Bespaar € 775 per jaar!

Door zelf eenvoudig te vergelijken kun je kiezen voor de goedkoopste aanbieder. Uit ons onderzoek is gebleken dat de goedkoopste aanbieder € 775 per jaar goedkoper is!