geld lenen kost geld
Vul een bedrag in tussen de € 2.500,- en € 75.000,-
Bespaar € 775 per jaar!

Lening berekenen online

Deze informatie delen met anderen
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Hoe ga je best te werk als je een lening nodig hebt? Ga niet zomaar een bank binnen om een lening aan te vragen. Aangezien banken onderling ook moeten concurreren sta jij als klant in een sterke positie. Je kan zelf een keuze maken en een lening kiezen met goede voorwaarden.

Dus de eerste stap zou moeten zijn dat je een lening gaat berekenen. Hoeveel kan jij en je partner aan om te lenen en wat moet je daarvoor afbetalen per maand. Lees verder voor enkele goede tips.

Met de komst van het internet hebben we als consument heel veel tools gekregen. Je kan zo wat alles via het internet aankopen en thuis laten leveren. Maar je kan ook alles vergelijken voor je het koopt. Vergelijken op kwaliteit of kwantiteit, maar ook de prijs speelt mee. Een prijsbepaling bij winkels is vaak psychologisch, om mensen te overhalen om iets aan te kopen. Bij een lening zal het belangrijkste zijn of je het maandbedrag makkelijk kan betalen of niet. Ligt het binnen het budget of niet, heb je nog ruimte over voor andere zaken te betalen. Want met een lening koop je iets aan wat nodig is. Maar je moet die lening dan voor geruime tijd ook afbetalen. Ga daarom niet te snel te werk en begin eerst met het berekenen van een lening.

Wil je een lening berekenen, dan kan je dat doen via het internet. Elke banken website heeft dezer dagen een simulatie pagina’s. Kies de juiste soort lening, bijvoorbeeld persoonlijke lening, autoleningen enzovoort. Op de lening pagina van de bank kan je dan een berekening maken. Invoeren van te ontlenen bedrag, termijn van afbetaling en je bent al klaar. Je ziet dan een bedrag verschijnen dat je maandelijks zal moeten afbetalen. In dat bedrag zitten ook alle kosten al verwerkt, dus er zijn geen kleine lettertjes meer of verrassingen. Ben je tevreden met dat bedrag, dan kan je de lening aanvragen. Indien niet, zoek dan verder naar een andere bank. Het zijn vaak de kosten die het verschil maken bij een lening. Aangezien banken met mekaar moeten concurreren en zoveel mogelijk klanten binnen halen, moeten ze ook hun kosten zo aantrekkelijk mogelijk houden. En aangezien er zoveel banken in ons land zijn heb je als consument eigenlijk een grote keuze. De vaste waarden van banken met veel kantoren, de nieuwe spelers op de markt, of de internetbanken. Allemaal willen ze de klant overtuigen om bij hun te komen.

Het is niet langer nodig om alle bank diensten bij je vaste huis bank te hebben. Je kan nu perfect een lening bij een andere bank hebben. De afbetaling loopt dan via domiciliëring op je bankrekening waar je loon op komt. Jij als klant hebt er vaak geen omkijken meer naar. Bij de aanvraag van de lening moet je enkel bewijs voorleggen van inkomsten. Een bank wil zeker zijn dat je de lening ook kan terug betalen. Dat kan alleen maar als ze zien dat je een vaste job hebt.

Meer vragen over lenen?

Ik ben Pascal, mocht je toch nog meer willen weten over geld lenen dan beantwoord ik graag je vragen.

geld lenen
Bekijk je voordeel

Onderwerpen op de pagina

Geld lnnen lening.com logo
Wij helpen je graag

Waar kunnen we je mee helpen? Bel, mail of app ons gerust!

Consument
Zakelijk
Appen
Bespaar € 775 per jaar!

Door zelf eenvoudig te vergelijken kun je kiezen voor de goedkoopste aanbieder. Uit ons onderzoek is gebleken dat de goedkoopste aanbieder € 775 per jaar goedkoper is!