geld lenen kost geld
Vul een bedrag in tussen de € 2.500,- en € 75.000,-
Bespaar € 775 per jaar!

Lening en betaalbescherming

Deze informatie delen met anderen
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

lening en betaalbescherming

Op zoek naar een lening? Maar wilt u ook weten hoe het dan zit met de betaalbescherming, een verzekering tegen de gevolgen van overlijden, onvrijwillige werkeloosheid of arbeidsongeschiktheid? Een lening en betaalbescherming worden nog regelmatig afgesloten. In het verleden werden hier door bedrijven als DSB Bank enorme provisies over ontvangen.
Tegenwoordig is dit anders, de beloning bij een lening en betaalbescherming is niet te vergelijken met een aantal jaren geleden. Tegenwoordig wordt er namelijk geen provisie meer ontvangen door de kredietbemiddelaar. De premies zijn daardoor overigens ook fors gedaald. In het verleden waren de premies ongeveer 90% hoger dan de huidige premies voor de betaalbescherming.

Welke betaalbeschermingen zijn er?

Een betaalbescherming kunt u afsluiten voor drie verschillende risico’s. De risico’s die u kunt verzekeren zijn de risico’s voor de gevolgen bij overlijden, onvrijwillige werkeloosheid, en het risico bij arbeidsongeschiktheid. Als u een aanvraag doet voor een lening, en wij kunnen u een aanbieding doen, dan zullen deze drie risico’s ook met u worden besproken. Dit is een verplichting die wij hebben van onze zijde. Het geeft u overigens ook een goed beeld van de risico’s bij de lening.

lening en betaalbeschermingIs een betaalbescherming verplicht?

Een betaalbescherming is geen verplicht onderdeel van een lening. Sterker nog, een betaalbescherming maakt geen deel uit van de lening en is echt een los product. U kunt de lening en de betaalbescherming dan ook als twee aparte producten beschouwen. Een betaalbescherming kan u nooit verplicht worden bij een lening.

Kosten voor de betaalbescherming.

Zoals al eerder aangegeven zijn de premies voor de betaalbescherming scherp. Dit omdat hier geen provisie inzit voor de kredietbemiddelaars. Omdat er wel kosten gemaakt worden voor het adviseren en bemiddelen van dergelijke verzekeringen zal de bemiddelaar rechtstreeks een bedrag bij u in rekening brengen. Dit bedrag mag volgens de NVF richtijnen oplopen tot een maximum van € 500,00. Kredietconcurrent rekent met een maximaal bedrag van € 349,50.

Meer vragen over lenen?

Ik ben Pascal, mocht je toch nog meer willen weten over geld lenen dan beantwoord ik graag je vragen.

geld lenen
Bekijk je voordeel

Onderwerpen op de pagina

Geld lnnen lening.com logo
Wij helpen je graag

Waar kunnen we je mee helpen? Bel, mail of app ons gerust!

Consument
Zakelijk
Appen
Bespaar € 775 per jaar!

Door zelf eenvoudig te vergelijken kun je kiezen voor de goedkoopste aanbieder. Uit ons onderzoek is gebleken dat de goedkoopste aanbieder € 775 per jaar goedkoper is!