geld lenen kost geld
Vul een bedrag in tussen de € 2.500,- en € 75.000,-
Bespaar € 775 per jaar!

Lening vergelijken online

Deze informatie delen met anderen
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Je vergelijkt leningen met elkaar om geld te besparen. Bij ons lees je waar je op moet letten bij het doen van een vergelijking!

Waarvoor dienen toch eigenlijk die talloze vergelijkingssites? Om maar direct met de deur in huis te vallen: Iedere eigenaar van een vergelijkingssite voor leningen en kredieten wil er zelf aan kunnen verdienen. Toch kost het gebruik daarvan jou geen geld.
Het bedrijf dat de vergelijkingssite heeft gemaakt verdient een kleine commissie per aanvraag die via de website wordt gedaan. Maak gebruik van vergelijkingssite om leningen met elkaar te vergelijken. Dit kan je op termijn veel geld besparen. We leggen je op deze pagina uit hoe je het allerbeste een lening online kan vergelijken.

Met behulp van vergelijkingssite zelf vergelijken

Het grote voordeel van vergelijkingssite op het gebied van geld lenen is dat men heel overzichtelijk gemaakt wordt wat de huidige rentetarieven zijn van leningaanbieders, wat een lening je in totaal kost en wat de looptijden zijn. Op uitgebreidere vergelijkingssites kan men daarnaast ook direct de voorwaarden inzien. En deze voorwaarden zijn belangrijk. Want daarin staat bijvoorbeeld of je vervroegd mag aflossen en wat de consequenties zijn indien je niet aan je betalingsverplichtingen voldoet. Lang niet alle vergelijkingssites kunnen alle aanbieders vergelijken. Hoe dit komt? Dit komt omdat niet iedere aanbieder zijn rentes publiceert. Gebruik daarom de uitkomsten van een vergelijkingssite en vraag daarnaast zelf offertes aan bij aanbieders van leningen die niet op vergelijkingssites te vinden zijn. Vergelijk de resultaten daarvan met de resultaten van de vergelijkingswebsites.

Vergelijken op basis van voorwaarden

Belangrijk is het ook om te vergelijken op basis van de voorwaarden. Staar je dus niet alleen blind op de rentetarieven. Let in het speciaal op de aanwezigheid of afwezigheid van de advies- en afsluitkosten. Deze extra kosten kunnen een lening duurder maken dan vooraf gedacht. Daarnaast moet je bij sommige aanbieders van leningen en kredieten verplicht een verzekering afsluiten. Het is de vraag of een dergelijke verzekering nodig is. Dit is wel weer een extra kostenpost en het maakt je lening duurder. Dit soort verzekeringen zijn meestal overlijdensrisicoverzekeringen en veel consumenten beschikken zelf al over dergelijke verzekeringen. Je komt er gemakkelijk achter of dergelijke verzekering verplicht zijn om af te sluiten. Vraag gewoon een offerte aan en controleer of ’t totale leenbedrag gelijk is aan het bedrag dat je hebt aangevraagd. Is dit hoger? Dan heeft de leningaanbieder waarschijnlijk een overlijdensrisicoverzekering aan de lening of het krediet gekoppeld. Een andere belangrijke voorwaarde die het verschil kan maken is de mogelijkheid of je boetevrij, tussentijds extra mag aflossen of niet. We raden je aan om altijd de voorwaarden in zijn totaal door te nemen! En bedenk je vooraf nog eens goed of je echt wel een lening wilt afsluiten en of je het geld niet op een andere manier bij elkaar kunt krijgen voor een bepaald leendoel, door bijvoorbeeld geld te sparen of te lenen van familie of vrienden.

 

Meer vragen over lenen?

Ik ben Pascal, mocht je toch nog meer willen weten over geld lenen dan beantwoord ik graag je vragen.

geld lenen
Bekijk je voordeel

Onderwerpen op de pagina

Geld lnnen lening.com logo
Wij helpen je graag

Waar kunnen we je mee helpen? Bel, mail of app ons gerust!

Consument
Zakelijk
Appen
Bespaar € 775 per jaar!

Door zelf eenvoudig te vergelijken kun je kiezen voor de goedkoopste aanbieder. Uit ons onderzoek is gebleken dat de goedkoopste aanbieder € 775 per jaar goedkoper is!