geld lenen kost geld
Vul een bedrag in tussen de € 2.500,- en € 75.000,-
Bespaar € 775 per jaar!

Marktplaats voor slechte financieringen aanstaande

Deze informatie delen met anderen
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

U hoort het goed: Een marktplaats c.q. platform waarop men slechte financieringen kan aanbieden, verkopen of overnemen. Dit is waar de ECB in elk geval hardop van droomt…. Of het er ooit van komt, dat is natuurlijk afwachten. Hieronder leest u meer daarover.

Slechte financieringen, banken en investeerders

De Europese Centrale Bank wil graag een marktplaats waarop banken en investeerders en andere partijen slechte financieringen/leningen kunnen aanbieden. Dit moet dan een digitaal platform worden waarop diverse partijen met elkaar in contact komen en leningen aanbieden dan wel overkopen.

Informatie over leningen

Als een dergelijk platform er komt, is het noodzakelijk dat er veel nuttige informatie wordt vrijgegeven over de slechte financieringen. Zo moet het eenvoudiger zijn om deze van de hand te doen. Banken blijken met enorm veel slechte leningen opgezadeld te zijn. Deze hebben ze vaak weer van andere partijen overgenomen. Een marktplaats waarop hierin gehandeld kan worden zal een goed idee zijn, aldus de ECB. Als een platform met foute financieringen er eenmaal is, dan zullen investeerders eerder geneigd zijn zich hierin te verdiepen en eventueel leningen over te kopen. En dat heeft een aantal belangrijke voordelen, ook indirect voor het bedrijfsleven en voor u als consument.

Stabiliteit

Een marktplaats voor slechte kredieten heeft veel voordelen. Zo zorgt het op de lange termijn voor meer stabiliteit. Want het brengt de financiële markt in beweging. Dat kan leiden tot een goedkoper aanbod van leningen.

ECB wil dat banken verkeerde leningen afbouwen

De Europese Centrale Bank heeft een belangrijke wens en dat is dat banken in Europa snel beginnen met het afbouwen van slechte financieringen. Ze hebben in de loop der jaren een enorm aantal verkeerde leningen opgekocht. Wat de ECB betreft moet daar een eind aan komen. Een marktplaats kan helpen bij het afbouwen van deze leningen. Het zou voor extra vertrouwen bij grote investeerders zorgen. Een bank met veel slechte leningen zal automatisch minder aantrekkelijk zijn voor een investeerder.

Feit:

Wist u dat Europese banken gezamenlijk ruim 920 miljard euro aan verkeerde leningen in beheer hebben? Dat is dus zes procent van het totaal aan financieringen.

Bij lening.com sluit u goede leningen af

Uiteraard sluit u bij Lening.com alleen maar betrouwbare leningen af.

Meer vragen over lenen?

Ik ben Pascal, mocht je toch nog meer willen weten over geld lenen dan beantwoord ik graag je vragen.

geld lenen
Bekijk je voordeel

Onderwerpen op de pagina

Geld lnnen lening.com logo
Wij helpen je graag

Waar kunnen we je mee helpen? Bel, mail of app ons gerust!

Consument
Zakelijk
Appen
Bespaar € 775 per jaar!

Door zelf eenvoudig te vergelijken kun je kiezen voor de goedkoopste aanbieder. Uit ons onderzoek is gebleken dat de goedkoopste aanbieder € 775 per jaar goedkoper is!