geld lenen kost geld
Vul een bedrag in tussen de € 2.500,- en € 75.000,-
Bespaar € 775 per jaar!

Wat kan je maximaal lenen met het doorlopend krediet?

Deze informatie delen met anderen
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Heb je geld nodig voor een uitgave maar weet je niet van te voren hoe hoog die kosten uitvallen? Of wil je gewoon wat geld achter de hand hebben voor onverwachte uitgaven?

In beide gevallen biedt een doorlopend krediet uitkomst. Maar niet iedereen kan hetzelfde bedrag lenen. Het leenbedrag is afhankelijk van een aantal factoren. Wat kan jij maximaal lenen met een doorlopend krediet? Op deze pagina leggen we je uit hoe het maximale leenbedrag tot stand komt.

Wat is jouw maximale kredietlimiet?

Hoeveel geld kan je lenen? Kredietverstrekkers en banken hanteren bepaalde voorwaarden voor het verstrekken van een doorlopende krediet. Ook voor de hoogte van het leenbedrag letten ze op jouw persoonlijke situatie. Wat je maximaal kan lenen is voor iedereen weer verschillend. Allereerst kijken ze natuurlijk naar de hoogte van jouw netto maandinkomen. Heb je een partner? Dan wordt zijn of haar netto inkomen in de berekening meegenomen. Maar ook de kosten die je hebt voor wonen (hypotheeklasten of huur) zijn medebepalend voor jouw kredietlimiet. Heb je reeds leningen lopen en/of betaal je alimentatie? Dan zal je vermoedelijk minder geld kunnen lenen. De bank of kredietverstrekker zal naar veel gegevens vragen. En met die gegevens komen zij met een uiteindelijke offerte. Zij bereken wat je maximaal kunt lenen zonder in de problemen te komen. Hoeveel geld je met een doorlopend krediet kan opnemen is per situatie verschillend. We raden je aan om meerdere geldverstrekkers met elkaar te vergelijken voordat je een lening afsluit. De verschillen onderling zijn groot. Zo kan je veel geld besparen door te zoeken naar een aanbieder die de aller-laagste leenrente biedt.

Verantwoord lenen met de gedragscode consumptieve kredieten

Banken en kredietverstrekkers kunnen niets anders dan op een verantwoorde wijze kredieten te verstrekken. Zij hebben zich te houden aan de gedragscode die de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB heeft opgesteld. Dit wordt de Gedragscode Consumptief Krediet genoemd. In deze gedragscode staan alle normen waarmee vastgesteld wordt of het verstrekken van een krediet verantwoord is. Een belangrijke norm in deze gedragscode is de leennorm. Wat dat betekent? De leennorm is het geldbedrag dat jij nodig hebt voor levensonderhoud. De vaste worden hiervan afgetrokken. De volgende som wordt daarvoor gehanteerd: 0,15 maal (netto-inkomen minus de basisnorm & de basishuur ) plus de basisnorm.

Online maximaal leenbedrag berekenen

Je kunt online op de website van de bank of kredietverstrekker het maximale leenbedrag lenen. Maar let op: De uitkomst daarvan is altijd een indicatie. Het bedrag dat je echt maximaal kan lenen wordt uiteindelijk door de verstrekker van het geld bepaald. Op de websites waar je zelf een berekening kunt doen wordt gebruik gemaakt van z.g. ‘algemene normen’. Aan de hand daarvan krijg je een ruwe inschatting van datgene wat je kan lenen.

Maximaal leenbedrag bij doorlopend krediet en persoonlijke lening

Het maximale bedrag dat je kunt lenen is bij een doorlopend krediet of een persoonlijke lening meestal gelijk. En als je al een lening elders hebt afgesloten, dan wordt dat leenbedrag meegenomen in de berekening. Je hebt daarmee als het ware al een deel van het maximale leenbedrag verbruikt.

Meer vragen over lenen?

Ik ben Pascal, mocht je toch nog meer willen weten over geld lenen dan beantwoord ik graag je vragen.

geld lenen
Bekijk je voordeel

Onderwerpen op de pagina

Geld lnnen lening.com logo
Wij helpen je graag

Waar kunnen we je mee helpen? Bel, mail of app ons gerust!

Consument
Zakelijk
Appen
Bespaar € 775 per jaar!

Door zelf eenvoudig te vergelijken kun je kiezen voor de goedkoopste aanbieder. Uit ons onderzoek is gebleken dat de goedkoopste aanbieder € 775 per jaar goedkoper is!