geld lenen kost geld
Vul een bedrag in tussen de € 2.500,- en € 75.000,-
Bespaar € 775 per jaar!

Maximum te lenen bedrag voor hypotheek neemt af

Deze informatie delen met anderen
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Het bedrag dat je maximaal kunt lenen bij het afsluiten van een hypotheek neemt sterk af. Volgens de gegevens van het DNB was het in 2008 mogelijk om met een bruto jaarinkomen van € 80.000,- zo’n 5 ton te lenen. Tegenwoordig kun je met hetzelfde inkomen nog maar zo’n € 420.000,- lenen. Dit is een daling van 16%. Deze grote afname is voornamelijk te zien bij de wat hogere inkomens. Wanneer we kijken bij een bruto jaarinkomen van € 30.000,- lijkt dit verschil mee te vallen. In 2008 kon je met een bruto jaarinkomen van € 30.000,- een maximale hypotheek afsluiten van € 150.000,-. Tegenwoordig is dit € 140.000,-. Percentueel gezien is dit slechts een daling van 6,7%.

Oorzaak van het probleem

De oorzaak van het probleem is de crisis. De banken moeten concreet gezegt goed op letten wat ze doen in tijden van crisis. Banken willen geen grote risico’s nemen en willen op safe spelen. In het verleden was het mogelijk om een hypotheek te nemen met een totaal bedrag dat een stuk boven de waarde van het huis lag. Wanneer de persoon failliet zou gaan zou dit een fors probleem kunnen opleveren voor de bank. Banken willen deze risco’s tegenwoordig mijden en verstrekken dus geen hoge hypotheken meer.

Meer vragen over lenen?

Ik ben Pascal, mocht je toch nog meer willen weten over geld lenen dan beantwoord ik graag je vragen.

geld lenen
Bekijk je voordeel

Onderwerpen op de pagina

Geld lnnen lening.com logo
Wij helpen je graag

Waar kunnen we je mee helpen? Bel, mail of app ons gerust!

Consument
Zakelijk
Appen
Bespaar € 775 per jaar!

Door zelf eenvoudig te vergelijken kun je kiezen voor de goedkoopste aanbieder. Uit ons onderzoek is gebleken dat de goedkoopste aanbieder € 775 per jaar goedkoper is!