geld lenen kost geld

Meer BKR registraties

Bereken de lening die bij jouw past
Vul een bedrag in tussen de € 2.500,- en € 75.000,-
Bespaar € 775 per jaar!
geld lenen vandaag maandag 13 juni!
Deze informatie delen met anderen
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Meer BKR registraties in 2014

Er zijn in 2014 weer meer mensen bijgekomen met een negatieve BKR registratie. In totaal zijn er over heel 2014 zelfs 31.000 mensen bijgekomen met een negatieve BKR registraties. In totaal stond de teller op 1 januari 2015 op 771.000. Er zijn dus 771.000 Nederlanders met een negatieve BKR registratie. Dat er meer BKR registraties ontstaan zijn heeft diverse oorzaken. Door de crisis zijn veel mensen hun baan kwijt geraakt. Dit betekent al snel een inkomstendaling van ruim 30% netto. En daardoor is de lening veelal niet meer betaalbaar. Daarnaast is echtscheiding een groot probleem. Door scheidingen kan het zijn dat de woning verkocht dient te worden, daardoor zal er een restschuld kunnen ontstaan. Hierdoor wordt de totale schuld komen, en men moet wennen aan het gegeven dat alles voldaan moet worden van één inkomen. Ook dit is één van de belangrijkste redenen van meer BKR registraties.
Daarnaast zijn natuurlijk inkomstendaling door arbeidsongeschiktheid of ziekte negatieve factoren waardoor het inkomen kan dalen, die kunnen lijden tot een negatieve BKR registratie.

Trend van meer BKR registraties neemt af

Het aantal BKR registraties wordt nog ieder jaar meer. Toch is er ook iets positiefs te melden. De trend is namelijk dat de stijging van het aantal mensen met BKR registratie aan het afnemen is. Waar er in 2013 nog 55.000 mensen bijkwamen met een BKR, waren dit er dus in 2014 ‘nog maar’ 33.000. Wij hopen natuurlijk allemaal dat deze trend aan zal houden, en die kans is aanwezig. Het aantal verstrekte kredieten neemt namelijk in snel tempo af. De kans dat hier achterstanden op ontstaan is dan ook veel kleiner. Het nadeel is echter wel dat BKR registraties voor een lange tijd blijven staan. Voordat een daling zichtbaar zal zijn, zijn we waarschijnlijk weer jaren verder.
De BKR cijfers geven hier geen duidelijk beeld in. Overigens zijn de cijfers van het BKR natuurlijk nog altijd zonder de verstrekte minileningen, minileningen is vaak geld lenen binnen 10 minuten zonder BKR registratie. Deze kennen geen toetsing en registratie bij het BKR.

Meer vragen over lenen?

Ik ben Pascal, mocht je toch nog meer willen weten over geld lenen dan beantwoord ik graag je vragen.

geld lenen

Onderwerpen op de pagina

Wij helpen je graag

Waar kunnen we je mee helpen? Bel, mail of app ons gerust!

Consument
Zakelijk
Appen
Bespaar € 775 per jaar!

Door zelf eenvoudig te vergelijken kun je kiezen voor de goedkoopste aanbieder. Uit ons onderzoek is gebleken dat de goedkoopste aanbieder € 775 per jaar goedkoper is!