geld lenen kost geld
Vul een bedrag in tussen de € 2.500,- en € 75.000,-
Bespaar € 775 per jaar!

Meer woningen verkocht in juni 2015

Deze informatie delen met anderen
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Volgens het Kadaster zijn er in de maand juni van dit jaar ten opzichte van juni 2014 maar liefst 34% meer woningen verkocht. In juni van dit jaar werden er ruim 15.000 woningen verkocht. In juni 2014 was dit aantal minder dan 11.500. In mei 2015 werden er 18% meer woningen verkocht dan het jaar daarvoor in dezelfde maand. Hoe het Kadaster dit meet? Het bureau registreert elke transactie op het moment dat de koper een woning bij de notaris inschrijft. Zodoende krijgt de organisatie een goed beeld van de huizenverkoop in Nederland. Een inschrijving bij de notaris is het moment waarop de woning aan een nieuwe eigenaar wordt overgedragen.

Vrijstaande woningen blijken het meest in trek

Het Kadaster registreert daarnaast ook welk soort woningen bij consumenten momenteel het meest in trek zijn. Opvallend is dat alle soorten woningtypen weer in trek zijn. De stijging is te zien vooral bij vrijstaande woningen. Deze zijn maar liefst gestegen met veertig procent in vergelijking met vorig jaar, in dezelfde periode. Hoekwoningen zijn minder in trek, tenminste, de stijging voor dit type woningen is met vijfentwintig procent het laagst. Vergelijk je de verkoop van 2-onder-1-kap woningen met mei vorig jaar en dit jaar, dan vind hier de grootste stijging plaats, namelijk bijna twintig procent. In dezelfde maanden worden er de minste appartementen verkocht (bijna 15%).

Vergelijkingen per provincie

De verkoop van woningen in Groningen zit in de lift. Deze provincie heeft in juni 2015 (in vergelijking met juni 2014) een stijging van meer dan vierenveertig procent van het aantal geregistreerde en dus verkochte woningen. De grootste stijging van alle provincies. Flevoland is de provincie met het laagste aantal verkochte woningen, namelijk elf procent meer dan in het jaar daarvoor. De provincie Drenthe is een regelrechte achterblijver als het aankomt op de verkoop van woningen; de noordelijke provincie blijft qua stijging steken op maar 1,8 procent in vergelijking met mei vorig jaar.

Het juiste moment om een hypotheek af te sluiten

De stijgende verkoop van woningen heeft deels te maken met het gemak waarmee consumenten weer hypotheken kunnen afsluiten. De voorwaarden van banken zijn versoepeld en de rente is op dit moment historisch laag. Een ideaal moment ook voor jou dus om een woning te kopen? Het aantal geregistreerde hypotheekleningen is in de maand juni van dit jaar met maar liefst 26,7 procent toegenomen in vergelijking met het jaar daarvoor.

Hoe verkoop je sneller je woning?

Ook al zit de woningmarkt in 2015 flink in de lift, sommige woningen verkopen nog steeds moeilijk en dan vooral in de noordelijker provincies zoals o.m. Drenthe. Misschien heb je haast met verkopen, omdat je al een andere woning hebt gekocht en de extra hypotheeklasten nauwelijks meer op te brengen zijn. Je woning verkoop je sneller door onderstaande tips toe te passen. Natuurlijk is er op dat gebied nog veel meer te vertellen, dit lijstje is daarom verre van compleet.

  • Het is belangrijk om ergerlijke zaken weg te nemen; Een kraan die lekt, een deurkruk die loszit, een deur die klemt of een piepende scharnier… Allemaal zaken die gemakkelijk te verhelpen zijn en ergernissen voorkomen. Ook keukenkastjes die scheefhangen of traptredes die kraken behoren allemaal tot de categorie “ergernissen” die je met gemak kan verhelpen.
  • Zorg ervoor dat je groot onderhoud niet uitstelt, omdat je de woning toch verkoopt en je dit geld kost. Fout! Groot onderhoud moet je altijd doen. Doe je dit niet? Dan kan het juist een reden zijn voor een geïnteresseerde om je woning niet te kopen, en die van je buren bijvoorbeeld wel. Zorg ervoor dat je woning van buiten en van binnen goed in de verf zit. Repareer of vervang lekkende daggoten, vervang oud dakleer op je garage of schuur en zo zijn er wel meer zaken te bedenken. Zorg ervoor dat een toekomstige koper, als het even kan, zo je woning kan betrekken.

Meer vragen over lenen?

Ik ben Pascal, mocht je toch nog meer willen weten over geld lenen dan beantwoord ik graag je vragen.

geld lenen
Bekijk je voordeel

Onderwerpen op de pagina

Geld lnnen lening.com logo
Wij helpen je graag

Waar kunnen we je mee helpen? Bel, mail of app ons gerust!

Consument
Zakelijk
Appen
Bespaar € 775 per jaar!

Door zelf eenvoudig te vergelijken kun je kiezen voor de goedkoopste aanbieder. Uit ons onderzoek is gebleken dat de goedkoopste aanbieder € 775 per jaar goedkoper is!