geld lenen kost geld
Vul een bedrag in tussen de € 2.500,- en € 75.000,-
Bespaar € 775 per jaar!

Waar moet je op letten als je een lening afsluit?

Deze informatie delen met anderen
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Wil je binnenkort geld lenen maar vraag jij je af waar je op moet letten, voordat je een lening afsluit?

De aanschaf van een nieuwe auto, een verbouwing van je woning, een nieuwe keuken.. Het kost handenvol met geld en als je niet over voldoende spaargeld beschikt, is lenen de enige optie. Als je geld leent dan moet jij je houden aan enkele verplichtingen. Ga daarom voor jezelf na welke verplichtingen je precies aangaat. Geld lenen betekent dat er automatisch consequenties voor je zijn.

Aflossen voor een bepaalde leeftijd

Als je geld gaat lenen dan moet je er rekening mee houden dat je deze voor een bepaalde leeftijd hebt afgelost. Dit noemen we de eindleeftijd. De maximale eindleeftijd is bij de meeste banken 75 jaar maar meestal daaronder. Ga je op latere leeftijd een lening aan, dan moet je dus rekening houden met de korte looptijd van de lening.

Rente betalen

Uiteraard ben je verplicht om rente te betalen indien je een lening afsluit. Er zijn veel verschillende leenvormen en deze kennen een vaste of een variabele rente. De persoonlijke lening bijvoorbeeld heeft altijd een vaste rente en het doorlopend krediet een variabele. Dit betekent dat de rente gedurende de looptijd kan wijzigen. Dit heeft als nadeel dat lenen duurder kan uitvallen dan vooraf gedacht. Welke lening bij jou past is afhankelijk van het bestedingsdoel.

Wat is het doel van de lening?

Als je eenmalig een groot geldbedrag nodig hebt, dan kan je het allerbeste kiezen voor de persoonlijke lening als leenvorm. Wil je gewoon wat meer bestedingsruimte hebben om incidentele uitgaven op te kunnen vangen? Dan kan je het beste voor het doorlopend krediet kiezen.

Meer vragen over lenen?

Ik ben Pascal, mocht je toch nog meer willen weten over geld lenen dan beantwoord ik graag je vragen.

geld lenen
Bekijk je voordeel

Onderwerpen op de pagina

Geld lnnen lening.com logo
Wij helpen je graag

Waar kunnen we je mee helpen? Bel, mail of app ons gerust!

Consument
Zakelijk
Appen
Bespaar € 775 per jaar!

Door zelf eenvoudig te vergelijken kun je kiezen voor de goedkoopste aanbieder. Uit ons onderzoek is gebleken dat de goedkoopste aanbieder € 775 per jaar goedkoper is!