geld lenen kost geld

Waar moet ik opletten bij het afsluiten van een lening ?

Bereken de lening die bij jouw past
Vul een bedrag in tussen de € 2.500,- en € 75.000,-
Bespaar € 775 per jaar!
geld lenen vandaag maandag 13 juni!
Deze informatie delen met anderen
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Een lening afsluiten doe je niet elke dag en er zijn toch enkele zaken die je in de gaten moet houden. Het gaat vaak over een hoop geld die je over een lange periode moet terug betalen.

Welke voorwaarden zijn verbonden aan de lening en waar kan een bank je voor op de vingers tikken. Kan iedereen wel een lening krijgen en wat als je momenteel niet geschikt bent om te gaan lenen? We leggen het uit in dit artikel.

Informatie vergaren over een lening is dankzij het internet zeer makkelijk geworden. Je kan veel tips lezen op het internet, ervaringen van andere mensen met bepaalde banken. Of verhalen die ze willen vertellen met goede en minder goede situaties met leningen of banken. Daar kan je al een groot deel uit halen als je je zelf wil informeren over deze zaken. De slogan die je waarschijnlijk al kent ‘geld lenen kost ook geld’ is niet zomaar in het leven geroepen. Mensen zouden gaan denken dat een bank zomaar geld geeft en jij zomaar geld kan uitgeven. Zo werkt het helemaal niet. De bank levert je een dienst door geld te lenen. En jij moet dat geld terug betalen, met kosten bovenop. Het is dus belangrijk te weten hoeveel die kosten zijn en waar je op moet letten om die kosten zo laag mogelijk te houden.

Als je online kijkt voor een lening zie je vaak de afkorting JKP staan. Dat staat voor Jaarlijks Kosten Percentage. En daarmee weet je ook direct of je hoge kosten of lage kosten hebt aan de lening. Hoe lager het percentage hoe beter voor jou. Focus je daar op als je zo weinig mogelijk wil betalen aan een lening. Het kan echt wel verschil uitmaken, zeker als je voor enkele jaren moet gaan lenen. Bij een woonlening is dat een zeer belangrijk gegeven, want je leent dan vaak voor 20 jaar of meer. Dan komen er zeer veel kosten bij, bovenop het terug te betalen kapitaal. Bekijk alles eens rustig als je wil gaan lenen. Een grote beslissing vraagt ook wat denkwerk. Het is belangrijk je goed te voelen bij een lening. Je moet tenslotte toch geld terug betalen.

Je kan kiezen om te lenen bij een bank om de hoek. Of een andere bank die je de beste voorwaarden kan geven of zelfs een internet bank. Dezer dagen is alles mogelijk, je kan echt overal aan geld geraken. Langs de ene kant handig, langs de andere kant gevaarlijk. Je zou bijna steeds gaan lenen of een kredietkaart aannemen om toch nog wat extra geld op  je rekening te hebben. Zorg dat je dus een goede verdeling hebt van inkomsten en uitgaven. Maak voor je eigen een budget op van uitgaven die je maandelijks wil doen. En hou je er ook aan om daar niet over te gaan. Het is belangrijk om niet in een slechte financiële situatie terecht te komen.

Meer vragen over lenen?

Ik ben Pascal, mocht je toch nog meer willen weten over geld lenen dan beantwoord ik graag je vragen.

geld lenen

Onderwerpen op de pagina

Wij helpen je graag

Waar kunnen we je mee helpen? Bel, mail of app ons gerust!

Consument
Zakelijk
Appen
Bespaar € 775 per jaar!

Door zelf eenvoudig te vergelijken kun je kiezen voor de goedkoopste aanbieder. Uit ons onderzoek is gebleken dat de goedkoopste aanbieder € 775 per jaar goedkoper is!