geld lenen kost geld
Vul een bedrag in tussen de € 2.500,- en € 75.000,-
Bespaar € 775 per jaar!

Moet u zich zorgen maken over uw aflossingsvrije hypotheek?

Deze informatie delen met anderen
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Als u een aflossingsvrije hypotheek heeft, dan heeft u het nieuws daarover in de afgelopen jaren waarschijnlijk op de voet gevolgd. Bij een aflossingsvrije hypotheek betaalt u tijdens de looptijd alleen rente. De aflossing volgt pas nadat de looptijd is verstreken. U dient dan de volledige hypotheek in één keer af te lossen. Deze hypotheken werden zo’n 15 jaar geleden al aangeboden. Sommige huizenbezitters hebben gekozen voor een deels aflossingsvrije hypotheek i.c. met een andere hypotheekvorm.

Momenteel hebben zo’n 1.5 miljoen huizenbezitters een dergelijke hypotheek. Over enkele jaren moeten al de eerste aflossingsvrije hypotheken afgelost worden. Voor veel consumenten levert dat grote problemen af, omdat hun woning minder waard is geworden of omdat ze onvoldoende geld hebben betaald voor de aflossing. Of valt dat wel mee? En wat staat u zoal te wachten?

Vul een bedrag in tussen de € 2.500,- en € 75.000,-
Bespaar € 775 per jaar!

Al die aandacht aan de aflossingsvrije hypotheek: Overdreven?

Moet u zich zorgen maken over uw aflossingsvrije hypotheeklening? Of is al die aandacht voor en aan deze hypotheken in de media lichtelijk overdreven? Sommige hypotheekadviseurs zijn van mening dat er inderdaad teveel aandacht wordt geschonken aan deze hypotheekvorm. Banken waarschuwen voor de grote gevolgen van deze hypotheekvorm voor huibezitters. Maar het zijn juist deze banken die nogal tegenstrijdig te werk gaan. Zo bieden bepaalde banken deze hypotheek nog steeds aan (!) en brengen ze huizenbezitters op de hoogte van de voordelen en nadelen daarvan. Ook worden huizenbezitters keurig geïnformeerd over de mogelijkheden met betrekking tot het aflossen.

Weinig mensen maken zich zorgen

Ondertussen maken weinig mensen die deze hypotheek hebben afgesloten zich zorgen. Het overgrote deel van de consumenten is ervan op de hoogte dat hun (deels) aflossingsvrije hypotheek geheel moet worden afgelost als het einde is bereikt van de looptijd. Ongeveer 25% van de mensen weet echter nog niet hoe ze de aflossing moeten betalen. Een klein gedeelte van de mensen met deze hypotheek maakt zich hier zorgen over (7%). Bron: HomeFinance.

Meer vragen over lenen?

Ik ben Pascal, mocht je toch nog meer willen weten over geld lenen dan beantwoord ik graag je vragen.

geld lenen
Bekijk je voordeel

Onderwerpen op de pagina

Geld lnnen lening.com logo
Wij helpen je graag

Waar kunnen we je mee helpen? Bel, mail of app ons gerust!

Consument
Zakelijk
Appen
Bespaar € 775 per jaar!

Door zelf eenvoudig te vergelijken kun je kiezen voor de goedkoopste aanbieder. Uit ons onderzoek is gebleken dat de goedkoopste aanbieder € 775 per jaar goedkoper is!