geld lenen kost geld
Vul een bedrag in tussen de € 2.500,- en € 75.000,-
Bespaar € 775 per jaar!

Nederland leent te duur

Deze informatie delen met anderen
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Nederland leent te duur

Het klinkt wellicht vreemd, we staan immers niet voor niets bekend als “zuinige Hollanders”. Maar Nederland leent te duur. En daarmee bedoelen we niet onze overheid, die bijna geld toe krijgt als ze een lening willen afsluiten, maar de echte Hollandse consument. We vergelijken prijzen ontzettend veel als het gaat om het aanschaffen bij verschillende producten. Bij het “aanschaffen” van een lening spelen echter ook nog andere factoren een rol. Om een praktijkvoorbeeld te geven, bij de grootbanken zoals ABN Amro, ING en Rabobank kunt u een lening afsluiten tegen een rente van rond de 7 a 8%. Bij de professionele kredietbemiddelaars kunt u al een lening afsluiten vanaf 4,7%! Dat is een behoorlijk verschil. Toch kiest de consument in (te)veel gevallen nog altijd voor de grote merken.

Waarom te duur geld lenen?

Dat blijft natuurlijk de vraag. Waarom blijven we, ondanks het gegeven dat we weten dat het voordeliger kan, te duur geld lenen? Nederland leent te duur omdat we toch graag willen blijven bij partijen die we kennen. Ook als we eigenlijk weten dat dit te duur is. Het vreemde is dat dit opgeld doet zowel voor schulden als voor bezittingen. Ook als het gaat om de te ontvangen rente op de spaarrekening kiest lang niet iedereen voor de aanbieder met de hoogste spaarrente, maar wordt er veelal voor gekozen om het geld te zetten bij de bank die men kent. Waar men al jaren klant is.

Lening oversluiten kan veel besparen

Een lening oversluiten kan bijzonder veel geld besparen. Als we de rente van de banken vergelijken met de rente van de gespecialiseerde aanbieders is het verschil meer dan 2% op jaarbasis. Bij een lening van € 25.000,- betaalt u dan al  € 500,- teveel aan rente. In de praktijk zal een veel lagere rente een kortere looptijd van uw lening betekenen. Dit kan een enorm verschil maken.

Meer vragen over lenen?

Ik ben Pascal, mocht je toch nog meer willen weten over geld lenen dan beantwoord ik graag je vragen.

geld lenen
Bekijk je voordeel

Onderwerpen op de pagina

Geld lnnen lening.com logo
Wij helpen je graag

Waar kunnen we je mee helpen? Bel, mail of app ons gerust!

Consument
Zakelijk
Appen
Bespaar € 775 per jaar!

Door zelf eenvoudig te vergelijken kun je kiezen voor de goedkoopste aanbieder. Uit ons onderzoek is gebleken dat de goedkoopste aanbieder € 775 per jaar goedkoper is!