geld lenen kost geld
Vul een bedrag in tussen de € 2.500,- en € 75.000,-
Bespaar € 775 per jaar!

In Nederland steeds minder mensen met betalingsproblemen

Deze informatie delen met anderen
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Het ene goede nieuws volgt het andere weer op. Al sinds 2016 nemen de economische activiteiten in Nederland weer toe. De economie zit in de lift. In 2017 hebben we te maken met een (tot nu toe) groei van 2,5 procent. De werkloosheid neemt sterk af, de woningmarkt zit enorm in de lift -er is zelfs te weinig aanbod- en er wordt een record aantal nieuwe bedrijven opgestart. Een logisch gevolg is ook dat er in Nederland steeds minder mensen zijn met betalingsproblemen.

Betalingsachterstanden in Nederland met vijf procent gedaald

In totaal hebben in Nederland iets meer dan 700.000 mensen te maken met een betalingsachterstand. Dat zijn er minder dan in de jaren daarvoor. In totaal zijn er namelijk vijf procent minder consumenten met een achterstand. Dit blijkt uit cijfers van de ‘BKR Kredietbarometer’ die in juli dit jaar openbaar werden gemaakt. Opvallend is de daling wel. Want ook alle kleine leningen worden sinds 2016 geregistreerd. Een krediet vanaf 250 euro moet nu doorgeven worden aan de BKR. Bij de BKR staan kredieten van meer dan 10 miljoen Nederlanders geregistreerd. Ongeveer 93 procent daarvan heeft een positieve registratie.

7 procent van de registraties bij de BKR is negatief

Heeft u een krediet afgesloten? Dan staat u geregistreerd bij de BKR te Tiel. Ook al heeft u geen betalingsachterstand. Kleine kredieten vanaf 250 euro worden al geregistreerd. Dus zelfs als u maar 250 in het rood staat bij de bank (bijvoorbeeld op uw krediet op betaalrekening) of een telefoon met abonnement heeft afgesloten waarvan de telefoon een waarde heeft vanaf 250 euro, dan worden deze gegevens opgenomen in de kredietdatabase van de BKR. In totaal staan er in 2017 10,25 miljoen mensen geregistreerd. Maar 7 procent daarvan heeft een negatieve registratie. Dat wil zeggen dat deze groep consumenten een betalingsachterstand heeft of een betalingsregeling heeft afgesproken. Mensen met een negatief BKR kunnen daar hinder van ondervinden. Zo is het voor hen lastiger om een lening of hypotheek af te sluiten.

Hoe staat u geregistreerd?

Wilt u weten hoe u bij de Bureau Krediet Registratie geregistreerd staat? Via www.bkr.nl kunt u online uw gegevens opvragen.

Gevolgen roodstand of telefoonabonnement voor toekomstige hypotheek

In een eerder bericht schreven we al over de mogelijke negatieve consequenties van roodstand bij de bank of een telefoonabonnement. U wordt in beide gevallen positief geregistreerd bij de BKR. Dit hoeft niet perse nadelig te zijn voor u. Toch raden we u aan om uw roodstand ongedaan te maken en eventueel te proberen uw telefoon af te betalen. U bent daarmee immers een kleine kredietovereenkomst aangegaan. En dit wordt meegenomen door de hypotheekverstrekker voor de berekening van uw maximale hypotheek.

Meer vragen over lenen?

Ik ben Pascal, mocht je toch nog meer willen weten over geld lenen dan beantwoord ik graag je vragen.

geld lenen
Bekijk je voordeel

Onderwerpen op de pagina

Geld lnnen lening.com logo
Wij helpen je graag

Waar kunnen we je mee helpen? Bel, mail of app ons gerust!

Consument
Zakelijk
Appen
Bespaar € 775 per jaar!

Door zelf eenvoudig te vergelijken kun je kiezen voor de goedkoopste aanbieder. Uit ons onderzoek is gebleken dat de goedkoopste aanbieder € 775 per jaar goedkoper is!