geld lenen kost geld

Nederlanders sluiten meer leningen af voor woning en auto

Bereken de lening die bij jouw past
Vul een bedrag in tussen de € 2.500,- en € 75.000,-
Bespaar € 775 per jaar!
geld lenen vandaag maandag 13 juni!
Deze informatie delen met anderen
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Ja, de Nederlandse economie draait op volle toeren. Met name in 2016 heeft de economie pas echt stappen voorwaarts gezet. En nu, in 2017, groeit de economie met maar liefst 2.5 procent. We kunnen dan ook spreken van een structurele groei. Bedrijven durven weer te investeren, consumenten besteden weer meer en dat is o.a. te merken aan het aantal leningen dat werd afgesloten in 2016.

Meer leningen in 2016

VFN heeft cijfers openbaar gemaakt waaruit blijkt dat consumenten meer leningen afsloten in 2016 dan in 2015. Meer dan de helft van de Nederlandse kredietverstrekkers heeft zich bij het VFN aangesloten. De cijfers zijn dus wel degelijk representatief. De cijfers tonen een groei van 21% in 2016 aan van het aantal leningen t.o.v. van het jaar daarvoor. Wat kan dit zeggen? Ten eerste dat bedrijven en consumenten duidelijk veel meer vertrouwen hadden in de economie. Ook de lage rente zal ongetwijfeld hierbij een rol hebben gespeeld. Bijzonder is het feit dat er meer persoonlijke leningen dan doorlopende kredieten werden aangevraagd. Men kiest duidelijk voor zekerheid in plaats van onduidelijkheid. Daarover hieronder meer informatie.

Meer persoonlijke leningen

Het heeft er alle schijn van dat de Nederlander iets heeft opgestoken van de kredietcrisis. Want opvallend is het zeker weten dat, volgens de VFN, men voor het eerst meer persoonlijke leningen dan doorlopende kredieten afsluit. Mogelijk is de reden daarvan dat men liever kiest voor een duidelijke leenvorm met een vaste rente en looptijd, dan voor de onzekerheid van een flexibele rente.

Autolening in trek

Naast dat men gretig kiest voor de persoonlijke lening, is de autolening erg in trek. Uit cijfers van de VFN blijkt ook dat het aantal leningen in 2016 en 2017 voor een groot deel worden gebruikt voor de financiering van een nieuwe auto.

Lenen voor woning

En een lening voor een woning sluit men vaker af om een ontstane restschuld te financieren. Daar is nu kennelijk de financiële speelruimte voor. Wij denken zelf dat de herstellende woningmarkt hierbij een prominente rol speelt. Daarnaast is er in fiscaal opzicht weer meer mogelijk om restschulden te kunnen financieren. Dit heeft te maken met de renteaftrek die nu nog toegepast kan worden op leningen voor restschuld. Het blijkt ook dat zowel in 2016 als in het huidige kalenderjaar, vaker geld geleend wordt voor woning investeringen. Denk hierbij aan duurzame investeringen zoals de aanschaf van zonnepanelen, isolerende maatregelen en woningrenovaties.

Restschuld financieren? Het kan nu nog!

Wilt u uw restschuld op uw woning financieren? Vraag via onze website dan een persoonlijke lening aan. Alleen in 2017 kunt u dan nog profiteren van renteaftrek.

Meer vragen over lenen?

Ik ben Pascal, mocht je toch nog meer willen weten over geld lenen dan beantwoord ik graag je vragen.

geld lenen

Onderwerpen op de pagina

Wij helpen je graag

Waar kunnen we je mee helpen? Bel, mail of app ons gerust!

Consument
Zakelijk
Appen
Bespaar € 775 per jaar!

Door zelf eenvoudig te vergelijken kun je kiezen voor de goedkoopste aanbieder. Uit ons onderzoek is gebleken dat de goedkoopste aanbieder € 775 per jaar goedkoper is!