geld lenen kost geld

Nederlandse consumenten steken zich weer verder in de schulden

Bereken de lening die bij jouw past
Vul een bedrag in tussen de € 2.500,- en € 75.000,-
Bespaar € 775 per jaar!
geld lenen vandaag maandag 13 juni!
Deze informatie delen met anderen
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Het is weer zover: Nederlandse consumenten blijken weer steeds sneller geld te lenen en steken zich dieper in de schulden. Dat schrijft de Telegraaf. Op de website van de Telegraaf lezen we dat de Vereniging van Financieringsondernemingen in Nederland (VFN) dit verklaart. Deze vereniging denkt dat er meer leningen door Nederlanders worden afgesloten vanwege een toename van het vertrouwen in de Nederlandse economie.

Kredietverstrekker Ambtenarenlening registreert ook fors meer aavragen

Niet alleen de Vereniging van Financieringsondernemingen in Nederland (VFN) merkt dat Nederlanders zich weer verder in de schulden steken. Dezelfde mening is Ambtenarenlening toegedaan. Dit is een kredietverstrekker die alleen kredieten aan ambtenaren verstrekt of aan degenen die bij een (semi) publieke organisatie werken. Ambtenarenlening verschafte in het 3e kwartaal van 2017 een recordaantal nieuwe aanvragen voor kredieten. En dat is best bijzonder. Want volgens kredietverstrekkers neemt het aantal kredietaanvragen juist vaak af vanaf het 3e kwartaal. Maar de cijfers liegen niet bepaald…

Recordbedrag aan leningen door Nederlanders

Niet alleen in het derde kwartaal werden er in vergelijking met vorig jaar een recordaantal leningen afgesloten. Ook in de eerste kwartalen van 2017 werden er meer kredieten aangevraagd dan in dezelfde periode van 2016. Dit jaar zal daarom misschien de boeken ingaan met een nieuw record. In 2016 werd er voor in totaal 2.1 miljard euro verstrekt aan consumenten kredieten. In 2017 zal dit totaalbedrag bijna zeker stukken hoger liggen.

Historisch lage rente speelt een rol volgens Richard Jägers

Volgens Richard Jägers, dhr. Jägers is vennoot van de organisatie die achter kredietverstrekker Ambtenarenleningen zit, is de historisch lage rente waarschijnlijk de veroorzaker van de toegenomen vraag naar leningen. Veel consumenten nemen het zekere voor het onzekere en willen nu nog goedkoop lenen. Straks kan dat wellicht niet meer. In 2018 zullen de rentes op consumptieve kredieten maar ook op hypotheken voorzichtig gaan stijgen. Althans, dat is de verwachting.

Leningen van Lening.com

Wilt u een lening afsluiten en het liefst zo goedkoop mogelijk? Goedkope leningen kunt u vergelijken op Lening.com. Kijk voor voordelige leningen en kredieten eens bij onze advertenties. Vraag het liefste bij meerdere kredietverstrekkers en/of banken een lening offerte aan.

Meer vragen over lenen?

Ik ben Pascal, mocht je toch nog meer willen weten over geld lenen dan beantwoord ik graag je vragen.

geld lenen

Onderwerpen op de pagina

Wij helpen je graag

Waar kunnen we je mee helpen? Bel, mail of app ons gerust!

Consument
Zakelijk
Appen
Bespaar € 775 per jaar!

Door zelf eenvoudig te vergelijken kun je kiezen voor de goedkoopste aanbieder. Uit ons onderzoek is gebleken dat de goedkoopste aanbieder € 775 per jaar goedkoper is!