geld lenen kost geld

Negatief BKR voorkomen

Bereken de lening die bij jouw past
Vul een bedrag in tussen de € 2.500,- en € 75.000,-
Bespaar € 775 per jaar!
geld lenen vandaag maandag 13 juni!
Deze informatie delen met anderen
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Een negatieve BKR-registratie verwijderen is moeilijker dan een negatief BKR voorkomen. Alleen zijn er soms situaties die je niet kunt voorzien en alsnog een reden zijn voor de kredietverstrekker om je te registeren. Zo kun je plotseling zonder werk komen te zitten, waardoor je het opeens moeilijker krijgt om aflossingen te doen. Zo zijn er nog meer zaken denkbaar. In dit artikel proberen we je te wijzen op enkele zaken, waardoor je wellicht een negatief BKR voorkomen kunt.

Let op het budget

Let altijd goed op je inkomsten én uitgaven. Alleen dan pas kun je gericht ergens op gaan bezuinigen en geld overhouden, zodat je je aflossingen kunt doen en je abonnementen kunt betalen. We raden je aan om een aantal maanden bij te houden waaraan je geld uitgeeft. Ook je inkomsten noteer je. Tot aan de belastingteruggaaf en/of vakantiegeld aan toe. Is het ondoenlijk om te sparen en geld achter de hand te hebben? Ga dan vooral geen nieuwe lening aan en sluit geen abonnementen af.

Belangrijke rekeningen

Los elke maand je lening(en) af en doe pas daarna de andere vaste lasten zoals energie, abonnementen en gemeentelijke heffingen.

Je boekhouding op orde

Ook als je niet bepaald een geordend type bent en een hekel hebt aan administratie, moet je toch echt proberen om minimaal de belangrijke rekeningen, contracten, betalingen en overig papierwerk te ordenen. Vooral de rekeningen houd je het liefste op een bepaalde plaats. Leg de belangrijkste bovenop en werk dit elke maand weer bij. Een los slingerende rekening raak je zo kwijt en voordat je het weet vergeet je deze te betalen.

Kredietverstrekker verwittigen

Kun je eens een maand een lening niet aflossen of een andersoortige rekening betalen, neem dan direct contact op met de kredietverstrekker of andere instantie. Leg alles uit en vertel dat je graag een betalingsregeling wilt treffen. Dan is het duidelijk en zal daar rekening mee gehouden worden.

Meer vragen over lenen?

Ik ben Pascal, mocht je toch nog meer willen weten over geld lenen dan beantwoord ik graag je vragen.

geld lenen

Onderwerpen op de pagina

Wij helpen je graag

Waar kunnen we je mee helpen? Bel, mail of app ons gerust!

Consument
Zakelijk
Appen
Bespaar € 775 per jaar!

Door zelf eenvoudig te vergelijken kun je kiezen voor de goedkoopste aanbieder. Uit ons onderzoek is gebleken dat de goedkoopste aanbieder € 775 per jaar goedkoper is!