geld lenen kost geld
Vul een bedrag in tussen de € 2.500,- en € 75.000,-
Bespaar € 775 per jaar!

NHG: Nationale Hypotheek Garantie

Deze informatie delen met anderen
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

De Nationale Hypotheek Garantie is een garantie die u kunt krijgen wanneer u een hypotheek afsluit. Dit is in principe een extra garantie voor de hypotheekverstrekker.

De Nationale Hypotheek Garantie geldt zowel voor de aankoop van een woning, als voor een verbouwing. Wanneer u gebruikt maakt van de Nationale Hypotheek Garantie kunt u tevens profiteren van een interessante korting op uw hypotheekrente (vraag hierom).

Voor wie is de NHG?

De NHG is enkel van toepassing op hypotheken tot een maximaal bedrag van € 320.000,-. Om te weten of u in aanmerking komt voor de NHG dient u in gesprek te gaan met uw hypotheekadviseur. Zo dient u onder andere te voldoen aan de door de NIBUD gestelde inkomensnormen. Volgens deze normen mag u maximaal een x percentage van uw inkomen aan woonlasten besteden. Volgens deze normen blijft er altijd voldoende van uw inkomen over om te besteden aan overige lasten zoals boodschappen en verzekeringen.

Hoeveel kan ik lenen?

Zoals reeds vermeld is de limiet in combinatie met NHG € 320.000,-. Dit is inclusief notariskosten, afsluitprovisie en overige kosten. Mocht u een bestaande woning kopen dan komt dit neer op een maximale koopsom van € 304.761,90, dit geldt tevens voor een nieuw te bouwen woning. Mocht u willen weten hoeveel u kunt lenen? Klik dan hier om naar de calculator te gaan.

Wat kost NHG?

Om gebruik te maken van NHG rekent de NHG een borgtochtprovisie, een eenmalige premie bij het afsluiten van de hypotheek. Dit bedrag kunt u eventueel mee laten financieren in de hypotheek. De huidige borgtochtprovisise is 0,85% van het totale hypotheekbedrag. Vervolgens kunt u de betaalde rente van uw hypotheek aftrekken van uw belastbaar inkomen. Hierdoor kan in veel gevallen de NHG binnen één jaar worden terugverdiend.

NHG afsluiten

Mocht u interesse hebben in een Nationale Hypotheek Garantie dan kunt u contact opnemen met uw bank / tussenpersoon. Uw adviseur beoordeeld vervolgens een situatie en laat u weten of u in aanmerking komt voor de Nationale Hypotheek Garantie.

Meer vragen over lenen?

Ik ben Pascal, mocht je toch nog meer willen weten over geld lenen dan beantwoord ik graag je vragen.

geld lenen
Bekijk je voordeel

Onderwerpen op de pagina

Geld lnnen lening.com logo
Wij helpen je graag

Waar kunnen we je mee helpen? Bel, mail of app ons gerust!

Consument
Zakelijk
Appen
Bespaar € 775 per jaar!

Door zelf eenvoudig te vergelijken kun je kiezen voor de goedkoopste aanbieder. Uit ons onderzoek is gebleken dat de goedkoopste aanbieder € 775 per jaar goedkoper is!