geld lenen kost geld
Vul een bedrag in tussen de € 2.500,- en € 75.000,-
Bespaar € 775 per jaar!

NHG wordt duurder

Deze informatie delen met anderen
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

De NHG gaat haar tarieven verhogen. Wie een woning wil kopen met NHG (Nationale Hypotheek Garantie) is sinds januari fors duurder uit.

Een maand geleden betaalde men nog 0,7 procent van het hypotheekbedrag aan premie, vanaf januari is die 0,85 procent. Toch een forse stijging.

De reden voor deze verhoging zou de onzekerheid op de woningmarkt zijn.

Een vreemde reden die Karel Schiffer van de NHG afgeeft. Om meer vertrouwen te kweken zou juist het omgekeerde moeten gebeuren. Volgens Karel wil de stichting NHG haar buffer op peil houden.

Mensen die een hypotheek afsluiten met NHG krijgen doorgaans een korting op de rente van 0,2%-punt. Voor meer informatie over de opbouw en de punten van hypotheekrente, bekijkt u deze pagina eens.

S&P (Standard & Poor’s Kredietbeoordelaar) voorspelt dat de woningprijzen nu sneller zullen dalen (in Nederland) dan in eerste instantie verwacht. Dit zijn ongunstige ontwikkelingen.

Meer vragen over lenen?

Ik ben Pascal, mocht je toch nog meer willen weten over geld lenen dan beantwoord ik graag je vragen.

geld lenen
Bekijk je voordeel

Onderwerpen op de pagina

Geld lnnen lening.com logo
Wij helpen je graag

Waar kunnen we je mee helpen? Bel, mail of app ons gerust!

Consument
Zakelijk
Appen
Bespaar € 775 per jaar!

Door zelf eenvoudig te vergelijken kun je kiezen voor de goedkoopste aanbieder. Uit ons onderzoek is gebleken dat de goedkoopste aanbieder € 775 per jaar goedkoper is!